2020年5月1日金曜日

Derde dag op rij meer dan 2.000 overlijdens in de VS - De Tijd

Het globale aantal verschepingen van smartphones is in het eerste kwartaal aan het snelste tempo ooit gedaald, schrijft persagentschap Bloomberg. Marktonderzoeker IDC schat dat in het eerste kwartaal zowat 275 miljoen toestellen werden afgeleverd. Een daling van 11 procent tegenover dezelfde periode een jaar eerder. Onderzoeksbureau Strategy Analytics schat de afname nog hoger, op 17 procent. 

11 à 17 procent

Minder verkochte smartphones

Volgens marktonderzoekers deed de coronacrisis de verkoop van smartphones met 11 à 17 procent terugvallen.

Dat komt deels door een stokkende aanvoer, omdat veel fabrieken in Azië tijdelijk de deuren moesten sluiten om het virus in te dammen, maar ook door een slabakkende consumptie, omdat verkooppunten bij ons dicht bleven door de lockdownmaatregelen. Samsung is in het eerste kwartaal hard geraakt. IDC berekende dat de Zuid-Koreaanse techgigant ruim 58 miljoen smartphones afleverde, circa 14 miljoen minder dan een jaar eerder. Het Chinese Huawei bracht bijna 49 miljoen toestellen aan de man, tien miljoen minder. De levering van iPhones door Apple bleef met 37 miljoen ongeveer gelijk.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMia2h0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvZG9zc2llcnMvY29yb25hdmlydXMvZGVyZGUtZGFnLW9wLXJpai1tZWVyLWRhbi0yLTAwMC1vdmVybGlqZGVucy1pbi1kZS12cy8xMDIyNDMyMC5odG1s0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿