2020年5月2日土曜日

Kwart van de bedrijven heeft te weinig geld voor de herstart - De Tijd

Gilead heeft van de Amerikaanse farmawaakhond FDA heeft groen licht gegeven voor extra testen van het covid-19-medicijn remdesivir. Steeds meer testen wijzen uit dat patiënten sneller herstellen. Gilead mag het middel nu toedienen aan covid-patiënten die met zware ademhalingsproblemen op intensieve zorgen liggen. 

De farmareus gaat nu 1,5 miljoen dosissen ter beschikking stellen aan Amerikaanse ziekenhuizen. Daarmee kunnen zo'n 140.000 patiënten behandeld worden, afhankelijk van hoeveel dosissen ze nodig hebben. 

Remdesivir is een middel dat Gilead oorspronkelijk ontwikkelde tegen ebola, maar nu ook lijkt te werken tegen covid-19. Het maakt het reproductie-systeem van corona-virussen onklaar en stopt zo de verdere verspreiding in het lichaam. Uit eerder onderzoek van Gilead bleek dat covid-patiënten veel sneller herstellen als ze remdesivir toegediend hadden gekregen. 

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMic2h0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvZG9zc2llcnMvY29yb25hdmlydXMva3dhcnQtdmFuLWRlLWJlZHJpanZlbi1oZWVmdC10ZS13ZWluaWctZ2VsZC12b29yLWRlLWhlcnN0YXJ0LzEwMjI0NTczLmh0bWzSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿