2020年5月3日日曜日

Minder nieuwe corona-patiënten opgenomen - De Tijd

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en andere EU-leiders hebben een open brief geschreven waarin wordt aangedrongen op het vormen van financieringsprogramma voor onderzoek naar een vaccin en medicijnen om het nieuwe coronavirus te behandelen.  

Europees commissievoorzitter Ursula Von Der Leyen en Europees president Charles Michel ©EPA

Hun oproep komt in de aanloop naar een virtuele, wereldwijd beloofde conferentie door de Europese Commissie op maandag, met een eerste fondsenwervingdoelstelling van 7,5 miljard euro voor onderzoek naar diagnostiek, behandeling en vaccins.  De oproep werd  gepubliceerd in verschillende internationale media.

'De fondsen die we mobiliseren, zullen wereldwijd tot ongekende samenwerking leiden tussen wetenschappers en regelgevers, de industrie en overheden, internationale organisaties, stichtingen en gezondheidszorg vertegenwoordigers', klinkt het.  

Andere ondertekenaars zijn de Franse president Emmanuel Macron, de Italiaans premier Giuseppe Conte, premier van Noorwegen Erna Solberg, EU-voorzitter Charles Michel en voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen.  

De conferentie heeft als doel om wereldwijd middelen te bundelen om vaccins te ontwikkelen en medicijnen en tests om het virus te bestrijden. Wanneer medicijnen en tests worden gevonden, moeten ze wereldwijd tegen betaalbare prijzen beschikbaar worden gesteld.  De 7,5 miljard euro wordt voornamelijk toegewezen aan gevestigde wereldwijde gezondheidsorganisaties. 

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiX2h0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvZG9zc2llcnMvY29yb25hdmlydXMvbWluZGVyLW5pZXV3ZS1jb3JvbmEtcGF0aWVudGVuLW9wZ2Vub21lbi8xMDIyNDYwMy5odG1s0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿