2020年5月1日金曜日

Ryanair wil tot 3.000 banen schrappen - De Tijd

De Ierse prijsvechter kondigt vrijdag in een update aan dat hij tot 3.000 banen wil schrappen - vooral piloten en cabinepersoneel - als gevolg van het lamgelegde vliegverkeer. Ryanair verwacht dat het herstel van de vraag en de prijszetting naar het pré-crisis-niveau van 2019 er pas ten vroegste tegen de zomer van 2022 zal komen, zo zei topman Michael O'Leary.

Ryanair stelt het hervatten van zijn vluchtschema uit van juni naar juli en zal in de drie maanden voor september, normaal zijn drukste seizoen, maar aan de helft van de geplande capaciteit vliegen. 

30 miljard euro

Staatssteun aanvechten

Topman O'Leary zegt dat hij zo'n 30 miljard euro aan staatssteun voor concurrenten zal aanvechten voor Europese rechtbanken.

O'Leary kondigt ook aan zo'n 30 miljard euro staatssteun voor concurrenten te zullen aanvechten voor Europese rechtbanken. De prijsvechter herbekijkt verder zijn groeiplannen en vliegtuigbestellingen. Zo onderhandelt Ryanair met vliegtuigbouwer Boeing om geplande bestellingen voor de komende twee jaar terug te schroeven. 

Ryanair zal nu de vakbonden inlichten over het nakende herstructureringsprogramma, dat in juli zal starten. 

25 miljoen

Compensatie-aanvragen

Topman O'Leary laat verstaan dat er al 25 miljoen aanvragen voor compensaties van geannuleerde vluchten zijn.

In het duidingsprogramma 'Today', op BBC Radio 4, zei O'Leary ook nog dat er intussen 25 miljoen aanvragen voor compensatie van een geannuleerde vlucht zijn. En dat alleen al de aanvragen voor maart verwerken 'maanden' zal duren. 

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiXGh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvZG9zc2llcnMvY29yb25hdmlydXMvcnlhbmFpci13aWwtdG90LTMtMDAwLWJhbmVuLXNjaHJhcHBlbi8xMDIyNDMyMC5odG1s0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿