2020年5月3日日曜日

Supermarkten mogen vanaf maandag chirurgische mondmaskers verkopen - VRT NWS

Het verbod wordt vanaf maandag opgeheven. Dat heeft de federale regering beslist, op advies van de expertengroep rond de exitstrategie uit de coronamaatregelen. 

Minister Philippe De Backer (Open VLD), die verantwoordelijk is voor de aankoop van medisch materiaal, benadrukt evenwel dat in de eerste plaats aangeraden wordt om herbruikbare stoffen mondmaskers te kopen of te maken. 

“Maar mensen die daartoe niet in staat zijn, kunnen vanaf maandag die chirurgische mondmaskers kopen in de grootwarenhuizen. Het zijn de grootwarenhuizen zelf die in moeten staan voor de goede verdeling van die maskers.”

Handelsfederatie Comeos zegt dat de verkoop in de supermarkten geleidelijk op gang zal komen. Maandag zullen er mogelijk al in verschillende winkels maskers verkocht worden, maar het zal waarschijnlijk nog enkele dagen tot een week wachten zijn tot er overal maskers in de schappen zullen liggen, omdat er nog een aantal grote leveringen uit China onderweg zijn.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMC8wNS8wMi9zdXBlcm1hcmt0ZW4tbW9nZW4tdmFuYWYtbWFhbmRhZy1jaGlydXJnaXNjaGUtbW9uZG1hc2tlcnMtdmVya29wL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿