2020年9月10日木曜日

AB Inbev laat dwangsommen uitvoeren wegens gevaarlijke situa... - Het Nieuwsblad

Brouwer AB InBev zal wegens een onveilige situatie die is ontstaan aan de brouwerij van het Luikse Jupille voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf dwangsommen laten uitvoeren.

Bij de brouwerij is vorige week een staking uitgebroken, na een reeks coronabesmettingen. Dat gaat gepaard met blokkades van het gebouw. Volgens verslagen van een deurwaarder is er evenwel ook sprake van “”een agressieve sfeer ter plaatse, sabotage en een gevaarlijke context waarin de vakbond zelfs iemand die verplicht in quarantaine moest verzamelde rond de stakingsposten”. Er is bovendien sprake van “ernstige bedreigingen van de vakbond” die verschillende mensen ontvingen.

Een rechter heeft eerder deze week beslist dwangsommen op te leggen aan mensen die de brouwerij blokkeren en verder gaan dan wat het stakingsrecht toelaat. Om veiligheidsredenen zegt de brouwer geen andere keuze te zien dan die gerechtelijke beslissing toe te passen en dwangsommen te laten uitvoeren. Er zal dan ook 24 uur op 24 een deurwaarder aan de brouwerij van Jupille postvatten.

Om een objectief beeld te krijgen, vraagt de brouwer ook een bijkomend extern onderzoek, waarbij ze de Inspectie op het toezien van het Welzijn zal betrekken.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjAwOTA5Xzk3MDU3Njc30gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿