2023年4月21日金曜日

Europees Parlement stemt in met cryptowet die consumenten beter moet beschermen - Tweakers

Het Europees Parlement heeft definitief ingestemd met regelgeving die consumenten beter moet beschermen op de markt voor cryptovaluta. De MiCA zal vermoedelijk in juli van dit jaar in werking treden.

Eerder kwam er al voorlopige goedkeuring van de Europese Raad en van het Parlement zelf. Nu moet alleen de Raad, waarin alle betrokken ministers van Europese landen zitten, een laatste goedkeuring geven voor de wetgeving in werking treed, meldt het Europees Parlement. Behalve met MiCA stemde het Parlement ook in met de Transfer of Funds Regulation, regelgeving waardoor crypto-aanbieders actief witwassen moeten tegengaan en fraudeurs moeten opsporen. Zij moeten verdachte transacties melden onder de nieuwe regelgeving.

Met MiCA moeten aanbieders van cryptodiensten, zoals wallets, de wallets van consumenten beschermen en worden ze aansprakelijk als ze de valuta van investeerders verliezen. Onder MiCA moet cryptomarktmisbruik ook worden tegengegaan, waarbij de EU specifiek marktmanipulatie en handelen met voorkennis noemt. Aanbieders van cryptodiensten moeten bijvoorbeeld toestemming van nationale overheden hebben voor ze in Europa aan de slag mogen.

Aanbieders van stablecoins worden daarnaast verplicht om 'voldoende liquide middelen' als buffer te hebben, met een ratio van 1/1. Dit moet deels in de vorm van bankdeposito's zijn. De stablecoins komen ook onder het toezicht van de Europese Bankautoriteit EBA te vallen en uitgevers moeten een fysieke aanwezigheid in de EU hebben voor aanbieders van stablecoins munten in Europa mogen uitgeven.

De Europese Commissie stelde de wet in september 2020 voor, het Parlement ging eerder al akkoord. De meeste nft's vallen niet onder MiCA, al wordt de Europese Commissie wel opgeroepen te onderzoeken of wetgeving hier ook nodig is. Tweakers schreef eerder een achtergrondartikel over MiCA.

Europarlement

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMid2h0dHBzOi8vdHdlYWtlcnMubmV0L25pZXV3cy8yMDg5NTIvZXVyb3BlZXMtcGFybGVtZW50LXN0ZW10LWluLW1ldC1jcnlwdG93ZXQtZGllLWNvbnN1bWVudGVuLWJldGVyLW1vZXQtYmVzY2hlcm1lbi5odG1s0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿