2023年4月29日土曜日

Luchtvaartmaatschappij Transavia schrapt ook in mei en juni vluchten - Het Nieuwsblad

© EPA-EFE

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia, die ook actief is op Brussels Airport, schrapt ook in mei en juni vluchten door problemen met sommige toestellen. Om hoeveel vluchten het gaat, is nog niet duidelijk. Waar mogelijk wil Transavia vluchten omboeken of zorgen voor een alternatief.

Bron: BELGA

Transavia kampt met een tekort aan materieel. Zo kunnen drie leasetoestellen van Blue Air, een Roemeense maatschappij die onlangs failliet ging, nog niet de lucht in. Vertraging rond die deal veroorzaakte problemen met het papierwerk. Twee andere vliegtuigen zijn kapot en wachten op nieuwe onderdelen. De luchtvaartmaatschappij verwacht dat de problemen de komende twee maanden niet zijn opgelost.

Eerder besloot Transavia om 5 procent van de vluchten te schrappen in april en mei vanwege het tekort aan vliegtuigen. De afgelopen week moest Transavia herhaaldelijk kort voor vertrek vluchten schrappen.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjMwNDI4Xzk2MDQ5NDgw0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿