2023年4月19日水曜日

Speelgoedwinkelketen ToyChamp neemt DreamLand over van Colruyt Group: 192 jobs op de helling, zes winkels sluiten - VRT.be

Speelgoedwinkelketen ToyChamp neemt driekwart van de aandelen van DreamLand over. Dat heeft de Colruyt Group, eigenaar van DreamLand en DreamBaby, vanochtend bekendgemaakt op een bijzondere ondernemingsraad. DreamLand blijft wel bestaan, maar zes winkels worden gesloten. Bij de herstructurering zouden 192 jobs sneuvelen.

Colruyt Group en speelgoedwinkelketen ToyChamp hebben een principeakkoord bereikt over een overname van driekwart van de aandelen van DreamLand door ToyChamp, dat zo de controle over de DreamLand verwerft. Dat heeft de Colruyt Group vanochtend aangekondigd op een bijzondere ondernemingsraad.

DreamLand blijft bestaan, als merk en werkgever, maar de herstructurering heeft wel een impact op de tewerkstelling: 192 jobs worden bedreigd. Er zouden ook zes winkels sluiten. Het gaat om de DreamLand-winkel in Hasselt en vijf DreamBaby-winkels, in Dorenbos, Beveren, Tienen, Hoei en Vilvoorde. Het management van DreamLand blijft wel aan boord bij de overname.

Rode cijfers

DreamLand is een speelgoedwinkelketen met 48 vestigingen in België, babywinkelketen DreamBaby telt een dertigtal winkels. Samen zijn ze goed voor zowat 1.100 werknemers. De keten verkeert al een tijdje in moeilijkheden. De omzet daalde in 2021 nog met ruim zes procent. Winst maken ze nauwelijks.

"Men heeft de voorbije periode geprobeerd om een speler te worden op de online markt, maar dat is niet echt van de grond gekomen", zegt Karen Van de Voorde van de socialistische vakbond. "De werkvolumes zijn gedaald. Reken daarbij de slechte cijfers, en dan is dit het gevolg. Het is een mix van verschillende zaken, maar duidelijk is dat men zich niet heeft kunnen oriënteren en toekomst-proof maken."

Toch laat Colruyt Group de winkels niet volledig los: het houdt een kwart van de aandelen in eigen handen. "Het is duidelijk dat ze door de verkoop van de aandelen ervoor gekozen hebben om de expertise over te laten aan een andere, meer rendabele speler op de markt", reageert Koen Roosen van de christelijke vakbond. "Maar ze willen duidelijk nog wel iets te zeggen hebben in het hele verhaal."

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiO2h0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMy8wNC8xOS9vdmVybmFtZS1kcmVhbWxhbmQv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿