2023年4月27日木曜日

Motorolie gedumpt voor vijf winkels van Delhaize in Brussel - VRT.be

Activisten hebben motorolie gedumpt aan de ingang van vijf Delhaize-winkels in Brussel. Op die manier willen ze hun ongenoegen uiten op het stakingsverbod dat geldt bij de Delhaize-filialen. Dat verbod heeft een Nederlandstalige rechter uitgesproken. Als de stakingen worden verboden, dan worden de ingangen onbruikbaar gemaakt, klinkt het bij de activisten. 

In de nacht van woensdag op donderdag hebben activisten van het collectief "dHELLaize" motorolie gedumpt voor de ingang van vijf Brusselse Delhaize-winkels. Zo werden de ingangen van de Delhaize-filialen Chazal, Hankar, Molière, Fort Jaco en De Fré door de activisten ontoegankelijk gemaakt.

De activisten doen dat onder meer als tegenreactie op het verbod op stakingsposten dat op 19 april werd bevestigd door de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg van Brussel. "Wij veroordelen de justitie die de kant van multinational Ahold Delhaize kiest door frontaal het stakingsrecht aan te vallen. Als stakingen worden verboden, dan worden de ingangen onbruikbaar", zegt het collectief.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiZGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMy8wNC8yNy9tb3Rvcm9saWUtZ2VkdW1wdC12b29yLXZpamYtd2lua2Vscy12YW4tZGVsaGFpemUtaW4tYnJ1c3NlbC_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿