2023年4月25日火曜日

Na gesjoemel met krantencontracten ontdekt Bpost nog meer verdachte overheidscontracten - VRT.be

Bpost heeft meer overheidscontracten ontdekt waar mogelijk iets aan schort, naast het krantencontract. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Bpost verwacht een "materiële financiële impact" en schrapt zijn financiële vooruitzichten.

Eind vorig jaar zette Bpost zijn CEO Dirk Tirez en twee directeurs op straat, omdat ze gelinkt werden aan mogelijke wanpraktijken bij de vergunningsprocedure voor krantenverdeling. Uit een interne audit bleek later dat ze illegale prijsafspraken gemaakt met krantenuitgevers DPG Media en Mediahuis en distributeurs PPP om het krantenbedelingscontract in België binnen te halen. 

Naar aanleiding van het gesjoemel met de krantencontract nam Bpost ook andere aanbestedingen en overheidsopdrachten onder de loep. Uit de voorlopige resultaten van deze bijkomende "compliance reviews", is volgens het postbedrijf gebleken dat "de marges van Bpostgroup op bepaalde diensten die aan de Belgische staat zijn geleverd, mogelijk niet aanvaardbaar zijn volgens de toepasselijke wetgeving". Over welke contracten het precies gaat, wil bpost nog niet bekendmaken.

Financiële impact

Het bedrijf waarschuwt beleggers wel dat de vaststellingen "naar verwachting" een financiële impact zullen hebben op de groep. Daarom trekt het bedrijf eerder gecommuniceerde financiële prognoses voor dit jaar in.

Voorlopige schattingen wijzen op een impact voor dit jaar op de operationele winst van 25 tot 50 miljoen euro, zegt Bpost. Over de impact op inkomsten uit het verleden geeft de groep geen informatie "in afwachting van een verdere juridische en financiële analyse".

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMy8wNC8yNC9icG9zdC1vbnRkZWt0LW1lZXItdmVyZGFjaHRlLW92ZXJoZWlkc2NvbnRyYWN0ZW4tZW4td2FhcnNjaHV3dC12L9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿