2023年6月3日土曜日

Santander trekt als eerste bank spaarrente op tot boven de 2 procent - De Standaard

De verhoging van de spaarrentes lijkt in een stroomversnelling te komen. De Belgische klanten van Santander kregen vrijdag bericht dat de rente maandag stijgt tot boven de 2 procent.

In de praktijk gaat het bij de rekening ‘Vision Plus’ om een basisrente van 0,75 procent, en 1,5 procent getrouwheidspremie. Een bedrag dat langer dan een jaar op de rekening blijft, levert zo 2,25 procent op, momenteel het hoogste aanbod op de Belgische markt. MeDirect en NIBC Direct bieden momenteel 2 procent.

De ‘Vision’ rekening van Santander biedt vanaf maandag 1,15 procent basisrente en 0,35 procent getrouwheidspremie, of 1,5 procent in totaal. Deze formule kan door de hogere basisrente wel interessanter zijn voor wie denkt het geld al binnen het jaar nodig te hebben.

Er is een nog hogere rente mogelijk bij Santander, van 2,50 procent, maar die geldt enkel bij bedragen tussen 125.000 euro en 200.000 euro.

Die hogere rentes worden momenteel uitsluitend door nichebanken geboden. Bij de grootbanken ligt de spaarrente heel wat lager, grosso modo tussen 0,25 en 1,25 procent voor spaarboekjes zonder voorwaarden. De voorbije weken werd er vanuit de politiek druk uitgeoefend om de spaarrente te verhogen, desnoods met een wetswijziging. De Nationale Bank is daar echter geen voorstander van.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyMzA2MDJfOTUwNDM3NDbSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿