2023年7月14日金曜日

ING trekt als laatste grootbank de spaarrente verder op - VRT.be

Als laatste grootbank trekt nu ook ING België de spaarrente verder op. Op de gewone ING spaarrekening klimt de basisrente van 0,35 procent naar 0,45 procent. Op de online spaarformule ING Tempo Sparen ligt die nog hoger. 

Vanaf 1 augustus trekt ING België de rente op verschillende spaarrekeningen op. Voor de ING Spaarrekening stijgt de basisrente van 0,35 procent naar 0,45 procent. Geld dat minstens een jaar op die rekening blijft staan, levert voortaan een getrouwheidspremie van 1,05 procent (voordien was dat 0,65 procent).

Voor ING Tempo Sparen - een online spaarrekening waarbij je maandelijks een vast bedrag van maximaal 500 euro kunt sparen - stijgt de basisrente van 0,70 procent naar 0,75 procent. De getrouwheidspremie wordt er opgetrokken van 0,70 procent naar 1,50 procent. ING maakt zich sterk dat het daarmee de eerste grootbank is die haar klanten een spaarrente van boven de 2 procent aanbiedt.

ING trekt daarnaast de basisrente op op het ING Groen Boekje, ING Oranje Boekje, ING Lion Premium Boekje en de ING Lion Deposit. Voor die spaarrekeningen stijgt de basisrente van 0,40 procent naar 0,55 procent en de getrouwheidspremie van 0,10 procent naar 0,15 procent.

Druk

ING is zo de laatste grootbank die opnieuw de spaarrente optrekt. Begin dit jaar deden alle grootbanken dat al eens voorzichtig, nadat de Europese Centrale Bank voor de zoveelste keer de rente had verhoogd.

Maar zowel de Nationale Bank als de regering zetten de voorbije maanden druk op de banken om die spaarrentes verder aan te passen aan de marktrente. Begin juni kondigde Belfius als eerste een verhoging aan. Intussen zijn onder meer KBC, BNP Paribas, Keytrade en Deutsche Bank dat voorbeeld gevolgd.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiVGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMy8wNy8xNC9pbmctYmVsZ2llLXRyZWt0LW51LWRlLXNwYWFycmVudGUtdmVyZGVyLW9wL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿