2023年7月25日火曜日

Prijs voor benzine en diesel vanaf morgen het hoogst in zeven maanden - VRT.be

Vanaf morgen betaal je aan de pomp gevoelig hogere prijzen voor diesel en benzine. Door een stijging van de olieprijzen zijn fossiele brandstoffen ongeveer even duur als op de piek van zeven maanden geleden, dat meldt de FOD Economie.

Schrik niet wanneer je morgen plots fors meer moet betalen na een tankbeurt. Door een stijging van de olieprijzen, worden fossiele brandstoffen als diesel en benzine weer duurder, zo laat de FOD Economie weten. Het prijspeil was in zeven maanden niet meer zo hoog.

Zoveelste piek

Voor een liter Super 95-benzine betaal je vanaf morgen 1,848 euro aan de terminal. Dat is 5,9 cent meer dan vandaag. Voor Super 98 gaat het om 2,052 euro per liter, of 6,6 cent meer dan het huidige prijspeil.

Ook diesel zal zo'n 6 eurocent meer per liter kosten. Daarvoor betaal je 1,855 euro, de maximumprijs. 

Deze lente werd er al gevreesd voor hoge brandstofprijzen nadat oliekartel Opec+ besliste om minder vaten olie aan te bieden.

Ook vorige zomer piekten de brandstofprijzen al eens door de opgeschorte handel met Rusland. Hoge oliekosten hebben mogelijk ook een versterkend effect op de inflatie.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiVmh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMy8wNy8yNS9iZW56aW5lLWVuLWRpZXNlbC1mb3JzLWR1dXJkZXItdmFuYWYtd29lbnNkYWcv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿