2020年8月31日月曜日

Gratis twaalfrittenkaart NMBS is beschikbaar - Het Nieuwsblad

Spoorwegmaatschappij NMBS heeft een website gelanceerd waarop je vanaf maandag de aangekondigde treinkaart met twaalf gratis ritten kan aanvragen. Met de kaart, officieel de ‘Hello Belgium Railpass’, zal je vanaf 5 oktober en gedurende zes maanden twee trajecten – of één heen-en-terugreis – kunnen afleggen per maand.

De treinkaart aanvragen kan gedurende een maand (tot en met 30 september) op de website hello-belgium.be, aan de hand van het rijksregisternummer. Acht tot tien dagen later zal de papieren kaart in de brievenbus vallen.

De kaart zal op naam staan. Wie ervan gebruik wil maken, moet de kaart invullen voor hij of zij op de trein stapt en moet ook de identiteitskaart tonen aan de treinbegeleider. De kaart is geldig voor elke reis met NMBS-treinen tussen twee Belgische stations, maar op weekdagen pas vanaf 9.00 uur.

Je kan met de Railpass niet op een hogesnelheidstrein stappen. Wie de fiets wil meenemen, moet een apart fietsticket hebben. Dat is tot eind dit jaar gratis. Vouwfietsen mogen altijd mee. En wie naar Brussels Airport reist, moet nog altijd het Diabolo-supplement betalen.

LEES OOK. Maatregel te populair: gratis fiets op trein enkel nog buiten spitsuren

Alle inwoners van België ouder dan 12 jaar kunnen de gratis Railpass aanvragen. Kinderen jonger dan 12 jaar reizen sowieso al gratis indien ze begeleid worden. Ook voor kinderen die 12 jaar worden voor 31 maart 2021, moet de aanvraag voor de gratis ritten tijdens de maand september gebeuren. Wie niet op de website kan, kan per telefoon assistentie vragen (via het nummer 02/300.15.15).

Lancering uitgesteld

De regering besliste in juni om alle inwoners gratis treinritten aan te bieden. De lancering ervan werd twee keer uitgesteld uit vrees voor overbevolkte treinen. “Het doel van de maatregel is om de Belgen aan te moedigen de trein te nemen om ons mooie land en al zijn facetten te ontdekken of te herontdekken of om een reis naar keuze te maken”, zegt minister van Mobiliteit François Bellot (MR) in een persbericht. “Het is een kans bij uitstek om de trein uit te proberen in het dagelijkse leven.”

Samen met de gratis treinkaart lanceert de NMBS ook de communicatiecampagne ‘Hello Belgium’. Die moet volgens de spoorwegmaatschappij “de rol van de trein als duurzaam vervoersmiddel in de verf zetten en de toeristische, commerciële, recreatieve en culturele sectoren ondersteunen”.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjAwODMxXzk0MDQ5Nzkw0gEA?oc=5

Belgische economie krimpt met ruim 12 procent in tweede kwartaal - Het Laatste Nieuws

ANP XTRA
De Belgische economie is in het tweede kwartaal van het jaar met 12,1 procent gekrompen ten opzichte van het eerste kwartaal. Dat zegt de Nationale Bank. De werkgelegenheid in België is in het tweede kwartaal dan weer met 0,8 procent gedaald ten opzichte van het eerste kwartaal. Dat komt overeen met 39.200 mensen minder aan het werk.

Bij de flashraming van eind juli was de achteruitgang zelfs nog een tikkeltje zwaarder ingeschat (-12,2 procent). In het eerste kwartaal was de Belgische economie al met 3,5 procent gekrompen tegenover de periode van drie maanden daarvoor. Ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar kromp de economie met 14,4 procent.

Loontrekkenden

De daling van de werkgelegenheid situeert zich dan weer bij de loontrekkenden. Tijdelijke contracten (van bijvoorbeeld uitzendkrachten en jobstudenten) werden niet verlengd en er werden vrijwel geen nieuwe jobs gecreëerd. De sectoren horeca en diensten aan ondernemingen (waar de uitzendkantoren deel van uitmaken) werden het zwaarst getroffen. De werkgelegenheid van de zelfstandigen bleef min of meer stabiel. Ook in het eerste kwartaal van dit jaar was de werkgelegenheid al gedaald: met 0,3 procent of 14.800 personen.

De Belgische gezinnen gaven tijdens de maanden april, mei en juni 12,7 procent minder uit. Ze investeerden ook 15,7 procent minder in woningen. De overheid gaf 8,3 procent minder uit en schroefde de investeringen met 11,7 procent terug. De bedrijven ten slotte, investeerden een vijfde minder.

Italië

Ook de Italiaanse economie is in het tweede kwartaal iets sterker gekrompen dan gedacht door de coronacrisis. Volgens een nieuwe raming van het Italiaanse statistiekbureau kwam de krimp uit op 12,8 procent in vergelijking met het eerste kwartaal van dit jaar. Eerder werd nog een neergang met 12,4 procent gemeld. In vergelijking met een jaar eerder was sprake van een krimp met 17,7 procent.

Vanwege de coronacrisis en de lockdownmaatregelen verlaagden Italiaanse bedrijven hun investeringen, terwijl ook consumenten terughoudender waren met aankopen. Daarnaast kwam ook de export van Italië zwaar onder druk te staan. De Italiaanse regering rekent voor heel dit jaar op een krimp van de economie met circa 8 procent.

Turkije

De Turkse economie is in het tweede kwartaal met 11 procent gekrompen. Dat is de sterkste daling sinds de start van de statistiek in 1998, zo blijkt uit cijfers van het Turkse bureau voor de statistiek. In vergelijking met het tweede kwartaal van vorig jaar, kromp de Turkse economie met 9,9 procent. Dat percentage viel beter mee dan verwacht, want analisten hadden op -10,7 procent gerekend.

Lees ook: INTERVIEW. Reed Hastings, oprichter en CEO van Netflix: “Ik lig ’s nachts wakker van de toekomst” (+)


Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMia2h0dHBzOi8vd3d3Lmhsbi5iZS9nZWxkL2Vjb25vbWllL2JlbGdpc2NoZS1lY29ub21pZS1rcmltcHQtbWV0LXJ1aW0tMTItcHJvY2VudC1pbi10d2VlZGUta3dhcnRhYWx-YTZiZDljZWQv0gEA?oc=5

Staking bij Aldi in Oost-Vlaanderen - De Standaard

Bij Aldi in Oost-Vlaanderen is een staking losgebarsten in een aantal winkels. De socialistische vakbond BBTK hekelt de hoge werkdruk en het niet verlengen van de maaltijdtoeslag.

Volgens Jan De Weghe, vakbondssecretaris van de handel voor de socialistische bediendenbond BBTK, is er sprake van een malaise in het district Erpe-Mere van Aldi. Aldi is opgedeeld in lokale hoofdzetels die telkens een aantal winkels aansturen. Erpe-Mere is één van de zeven takken.

Werknemers van een aantal Aldi’s hebben het werk neergelegd waardoor die gesloten zijn. Ze doen dit omwille van de hoge werkdruk en het niet verlengen door Aldi van de ‘financiële coronamaatregelen’. Dat houdt in dat een toeslag onder vorm van hogere maaltijdcheques, niet wordt verdergezet.

Dat ligt bij het personeel moeilijk want door corona zijn meer Belgen in eigen land gebleven waardoor ze een zomer gehad hebben met aanzienlijk meer werkdruk dan in andere zomers. De Socialistische vakbond hekelt naast de hoge werkdruk ook de werkorganisatie.

Bij Aldi zegt woordvoerder Dieter Snoeck dat Aldi hoopt zo snel mogelijk het conflict te kunnen oplossen. ‘We gaan nu niet in details ingaan want we willen de gesprekken alle kansen geven.’ Hoeveel Aldi’s op dit ogenblik dicht zijn, is nog onduidelijk.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyMDA4MzFfOTI4OTA2MzDSAQA?oc=5

Veolia aast op miljardendeal met rivaal Suez - De Tijd

De Franse afvalverwerker Veolia probeert via een bod op rivaal Suez een 'wereldmarktleider in milieudiensten' te creëren.

Komt er acht jaar na een mislukte eerste poging in 2012 dan toch een Franse wereldmarktleider in milieudiensten tot stand? Dat is het vaste voornemen van Veolia . De afvalverwerker lanceerde zondagavond een bod van 2,9 miljard euro om een belang van 29,9 procent in rivaal Suez over te kopen van de nutsgroep Engie .

Als Engie instemt, komt er een bod op alle aandelen tegen dezelfde prijs, 15,50 euro per aandeel. Die prijs is een premie van 27 procent op de slotkoers vrijdag. Of, zoals het persbericht aangeeft, een van 50 procent op de 'onberoerde' koers op 30 juli. Een dag later kondigde Engie aan niet-strategische activa te willen cashen, wat met de blik op Veolia prompt een augustusrally bij Suez ontketende.

We willen een Franse wereldkampioen in ecologische transformatie creëren.
Antoine Frérot
CEO Veolia

Veolia kopt nu die voorzet van Engie binnen. In 2012 mislukte een eerdere poging tot fusie onder meer door de Franse overheid, die een te grote dominante op de Franse watermarkt en jobverliezen vreesde. Nu spreekt Veolia-CEO Antoine Frérot bijna rechtstreeks tot president Emmanuel Macron als hij zegt een 'Franse wereldkampioen in ecologische transformatie' te willen creëren.

Frérot probeert ook de kartelinstanties dit keer te snel af te zijn, door nu al een koper te regelen voor de Franse watervoorzieningspoot van Suez: het Franse infrastructuurfonds Meridiam.

Veolia zou in geval van een geslaagd bod een kapitaalronde organiseren. Inclusief schulden loopt het prijskaartje voor Suez op tot meer dan 20 miljard euro.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaGh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvb25kZXJuZW1lbi9taWxpZXUtZW5lcmdpZS92ZW9saWEtYWFzdC1vcC1taWxqYXJkZW5kZWFsLW1ldC1yaXZhYWwtc3Vlei8xMDI0ODI2NC5odG1s0gEA?oc=5

Hans De Cuyper nieuwe CEO van Ageas - De Tijd

Hans De Cuyper, de CEO van AG Insurance, volgt Bart De Smet op. In zijn elf jaar als CEO van Ageas heeft De Smet het gros van de Fortis-erfenis opgekuist.

Ageas krijgt op 22 oktober na elf jaar een nieuwe CEO: Hans De Cuyper, CEO van de Belgische dochter AG Insurance. Hij volgt Bart De Smet op, die sinds zijn aantreden als CEO midden 2009 het gros van het puin van de juridische voorloper Fortis heeft opgeruimd.

Bart De Smet wordt voorzitter van Ageas, in opvolging van Jozef De Mey. Die gaf eerder deze maand aan te willen afzwaaien na 30 jaar bij Ageas en voorloper Fortis.

Puinruimer

Tegelijk bouwde Ageas - voortbouwend op de bestaande Chinese joint venture van Fortis - een Aziatische groeipool uit. Deze werd onlangs nog versterkt met twee deals, in China en India.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMicmh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvb25kZXJuZW1lbi9maW5hbmNpZWxlLWRpZW5zdGVuLXZlcnpla2VyaW5nZW4vaGFucy1kZS1jdXlwZXItbmlldXdlLWNlby12YW4tYWdlYXMvMTAyNDgyNzIuaHRtbNIBAA?oc=5

Urenlange panne bij Amerikaanse CenturyLink had wereldwijd g... - De Standaard

Het Amerikaanse telecombedrijf CenturyLink heeft zondag te kampen gehad met een netwerkpanne van enkele uren, die gevolgen had voor websites, streamingplatformen en videospellen in de Verenigde Staten en Europa.

‘Op 30 augustus waren klanten in verschillende internationale markten getroffen door een panne op ons netwerk’, bevestigt het bedrijf aan het Franse persagentschap AFP. ‘We kunnen bevestigen dat alle diensten hersteld werden om 11.12 uur (15.12 uur GMT)’, aldus CenturyLink. Volgens de website Downdetector duurde de panne meer dan vijf uur.

Zeker 10.000 klanten van het bedrijf uit Monroe in Louisiana kampten urenlang met verbindingsproblemen, aldus Downdetector. Onder hen grote namen zoals Amazon, eBay, Starbucks, streamingplatform Hulu en videospellen PlayStation network en XBox Live. CenturyLink preciseerde niet wat de oorzaak voor de panne was, maar die zou gelinkt kunnen zijn aan problemen in het netwerk van een van zijn datacenters, luidt het op de website van het bedrijf.

In 2018 was CenturyLink ook slachtoffer van een zware bug die gevolgen had voor geldautomaten en noodoproepen (911) in de Verenigde Staten.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyMDA4MzFfOTE4MTI3MDjSAQA?oc=5

“Ik kan de zee niet meer zien. Dan denk ik aan wat mijn zus is aangedaan”: broer van Sofie Muylle weet vandaag of moord voor assisen komt - Het Laatste Nieuws

Exclusief voor abonnees

Sofie Muylle, - op deze foto 21 - en haar vijf jaar oudere broer Stan, met wie ze een erg warme band had. "Als ze me zag, sprong ze me vaak rond de nek. Zo was Fietje: een zotte doos."
RV Sofie Muylle, - op deze foto 21 - en haar vijf jaar oudere broer Stan, met wie ze een erg warme band had. "Als ze me zag, sprong ze me vaak rond de nek. Zo was Fietje: een zotte doos."
Sofie Muylle (27) wíst dat haar broer gek was op haar: hij zei het elke keer als ze elkaar zagen. "Mama stierf aan kanker op m'n 11de. Ik heb me lang afgevraagd: heb ik genoeg gezegd dat ik haar graag zag? Die fout wilde ik niet meer maken." Stan vroeg zijn "kleine zusje" soms of ze zich niet beter zou settelen, in plaats van zo vaak uit te gaan. "Nu ben ik blij dat Fietje zoveel plezier heeft gemaakt."

Je hebt 3% van dit artikel gelezen


Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMitQFodHRwczovL3d3dy5obG4uYmUvbmlldXdzL2Jpbm5lbmxhbmQvLWlrLWthbi1kZS16ZWUtbmlldC1tZWVyLXppZW4tZGFuLWRlbmstaWstYWFuLXdhdC1taWpuLXp1cy1pcy1hYW5nZWRhYW4tYnJvZXItdmFuLXNvZmllLW11eWxsZS13ZWV0LXZhbmRhYWctb2YtbW9vcmQtdm9vci1hc3Npc2VuLWtvbXR-YWI4NWJkYzkv0gEA?oc=5

Panne van internetprovider leidt wereldwijd tot problemen | Internet | iHLN - Het Laatste Nieuws

Beeld ter illustratie.
thinkstock Beeld ter illustratie.
Door een panne van de internetprovider CenturyLink konden sommige webpagina’s deze namiddag niet geladen worden. Het ging voornamelijk om streamingsites als Netflix, Hulu en Twitch, maar ook Telenet en Bancontact werden erdoor beïnvloed.

Volgens de website downdetector.com, die registreert wanneer een webpagina er uit ligt, heeft de panne ook grote spelers als Google, Amazon en Ebay geraakt. De panne begon vanmiddag rond 12 uur Belgische tijd, om 17 uur verstuurde CenturyLink zelf een tweet dat de problemen opgelost waren.

(Lees verder onder de tweets)

De panne was het gevolg van een IP-defect bij internetprovider CenturyLink, dat op zijn beurt het Amerikaanse webinfrastructuurbedrijf Cloudflare stillegde. Cloudflare is een internetdienst die websites draaiende houdt. In een tweet liet Cloudflare weten dat ze op de hoogte waren van het probleem, maar er zelf niet de oorzaak van waren.

“De internetblack-out van vandaag heeft verschillende providers getroffen”, zei Chief Technology Officer van Cloudflare John Graham-Cumming tegen de Amerikaanse nieuwszender CNN. “Onze automatische systemen hebben het probleem ontdekt en het deels kunnen omzeilen, maar we hebben ook manueel moeten ingrijpen.”

Diensten als Cloudflare staan in voor veiligheid van websites, bijvoorbeeld door grootschalige malware-aanvallen tegen te houden. Anderzijds zorgt de dienst er ook voor dat websites nog altijd goed functioneren als er plots veel bezoekers tegelijkertijd zijn.


Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiZGh0dHBzOi8vd3d3Lmhsbi5iZS9paGxuL2ludGVybmV0L3Bhbm5lLXZhbi1pbnRlcm5ldHByb3ZpZGVyLWxlaWR0LXdlcmVsZHdpamQtdG90LXByb2JsZW1lbn5hODI0YTg1MS_SAQA?oc=5

Vals Twitterprofiel bekritiseert Sportoase, directie dient k... (Hoogstraten) - Gazet van Antwerpen

“Het is geen officiële account van Sportoase en de inhoud strookt niet met onze manier van communiceren”, zegt algemeen directeur Michael Schouwaerts van Sportoase. ©  JAA

Hoogstraten -

Op Twitter is een bericht in een klantonvriendelijke toon verschenen. Het bericht lijkt op het eerste gezicht afkomstig van Sportoase Stede Akkers in Hoogstraten, maar het gaat om een nepbericht van iemand die een vals profiel heeft aangemaakt op de sociale netwerksite.

In het bericht staat onder andere dat het bubbelbad en de waterspuiters in het recreatiebad defect zijn. ‘U mag ervan uitgaan dat zodra we er goesting in hebben, we deze laten repareren. Tevens hebben we onze sluitingstijden met een kwartier vervroegd omdat we zeker willen zijn dat het zwembad een kwartier voor de officiële sluitingstijd leeg is, zodat ons personeel op tijd naar huis kan gaan’, staat er te lezen.

Verder vermeldt het bericht dat de glijbaan en de sauna’s een halfuur voor sluitingstijd gesloten zijn. Het logo van Sportoase staat bovenaan vermeld. Vermoedelijk wil een ontevreden bezoeker via een nagemaakt profiel zijn frustratie kenbaar maken.

“Het is geen officiële account van Sportoase en de inhoud strookt niet met onze manier van communiceren”, zegt algemeen directeur Michael Schouwaerts van Sportoase. “We hebben een klacht ingediend bij Twitter en Google. Via onze eigen kanalen is het rechtgezet. Maandag bekijken we wat verder nog kan.”

(ram) 

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiVmh0dHBzOi8vd3d3Lmd2YS5iZS9jbnQvZG1mMjAyMDA4MzBfOTM4NDA2NTMvdmFscy10d2l0dGVycHJvZmllbC1iZWtyaXRpc2VlcnQtc3BvcnRvYXNl0gEA?oc=5

2020年8月30日日曜日

Vakbonden willen recht op onbereikbaarheid invoeren - De Tijd

De vakbonden dringen aan op duidelijkere regels over telewerk en willen dat werknemers het recht krijgen om onbereikbaar te zijn.

Om het coronavirus in te dijken zijn Belgen massaal gaan telewerken. Voor de uitbraak van het virus werkte slechts 7 procent vooral thuis, nu zijn dat veel meer werknemers.

Volgens de vakbonden is het telewerk onvoldoende duidelijk geregeld. 'Er zijn vandaag enkel vage afspraken', zegt Mathieu Verjans van de christelijke vakbond ACV aan VTM Nieuws. Hij wil met de werkgeversorganisaties onderhandelen over een nieuw regelgevend kader.

'Als er collectieve afspraken gemaakt, wordt het voor iedereen duidelijk', zegt Verjans. Een van de dingen die de bonden willen afdwingen, is dat werknemers een recht op onbereikbaarheid krijgen. In dat geval wordt zwart op wit vastgelegd wanneer ze niet op telefoontjes of e-mails hoeven te reageren.

Franse voorbeeld

Bijvoorbeeld in Frankrijk bestaat er een droit à la déconnexion. Bedrijven moeten er vastleggen op welke manier werknemers recht hebben om onbereikbaar te zijn. Verschillende grote bedrijven, waaronder BMW in Duitsland, hebben dat principe ook al ingevoerd.

Kris De Schutter, advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht bij Loyens en Loeff, wijst erop dat, hoewel een recht op onbereikbaarheid in België niet bestaat, het Belgische arbeidsrecht toch al heel wat mogelijkheden schept.

'Er is een verplichting om de work-life-balance te respecteren', zegt De Schutter. 'Om dat te verzekeren, moet de werkgevers daarover met hun personeel overleg organiseren in het Comité voor Bescherming en Preventie op het Werk.' Elk bedrijf met minstens 50 mensen in dienst moet zo'n comité hebben.

Beperkingen

De Schutter wijst er ook op dat er grenzen zijn aan wat bedrijven van hun personeel kunnen eisen. '24 uur op 24 uur, zeven dagen op zeven beschikbaar zijn, dat gaat niet. Als een bedrijf dat zou eisen, kan de werknemer naar de rechter stappen en zal die boetes opleggen.'

Volgens De Schutter zoeken bijna alle bedrijven en werknemers dan ook naar een gulden middenweg. 'Ik zie geen grote problemen waarvoor snel nieuwe regels zouden nodig zijn.'

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMid2h0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvcG9saXRpZWstZWNvbm9taWUvYmVsZ2llL2FsZ2VtZWVuL3Zha2JvbmRlbi13aWxsZW4tcmVjaHQtb3Atb25iZXJlaWtiYWFyaGVpZC1pbnZvZXJlbi8xMDI0ODI0OS5odG1s0gEA?oc=5

China maakt TikTok-verkoop nog wat moeilijker - De Tijd

De nieuwe regels die Peking heeft ingevoerd voor de export van nieuwe technologieën, maakt de overnamestrijd rond de Amerikaanse activiteiten van het hyperpopulaire TikTok er alleen maar ingewikkelder op.

Het Chinese ministerie van Handel besliste dit weekend dat het zijn exportbeleid voor technologie rond artificiële intelligentie nog bijschaaft. Bedrijven die technologie rond spraak- en tekstherkenning gebruiken of algoritmes voor gedetailleerde data-analyse gebruiken, zullen voortaan een licentie bij het ministerie van Handel moeten aanvragen voor ze naar het buitenland exporteren.

Door de nieuwe maatregelen lijken de gemoederen nog wat hoger te zullen oplopen in de nu al bitse tech-oorlog tussen China en de Verenigde Staten. Vooral de soap rond de razend populaire video-app lijkt er nog wat ingewikkelder door te zullen worden.

Overnamegesprekken in laatste rechte lijn

Chinese algoritmes

Maar de nieuwe zet van Peking maakt dat nu iets minder evident. Voor het tot een verkoop van haar Amerikaanse activiteiten overgaat, zal moederbedrijf ByteDance eerst goed moeten controleren of het de nieuwe regels rond technologie-export respecteert, liet een regeringsbron verstaan aan het Chinese persagentschap Xinhua.

Of Tiktok nu in Amerikaanse handen is of niet, de videoapp zal zeker gedeeltelijk blijven draaien op algoritmes die in China werden ontwikkeld door ByteDance. En dat zomaar in handen geven van een buitenlandse overnemer, zou volgens de nieuwe regels niet meer kunnen.

Dat China net nu zijn exportbeleid voor nieuwe technologie bijstuurt lijkt allesbehalve toevallig - de laatste keer dat Peking dit deed was in 2008. Maar volgens het ministerie van Handel was het nodig om in te grijpen omdat wetenschap en technologie vandaag bijzonder snel aan het evolueren zijn.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiXmh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvb25kZXJuZW1lbi9pY3QvY2hpbmEtbWFha3QtdGlrdG9rLXZlcmtvb3Atbm9nLXdhdC1tb2VpbGlqa2VyLzEwMjQ4MjQ1Lmh0bWzSAQA?oc=5

2020年8月29日土曜日

Neuralink demonstreert implantaat om hersenactiviteit te meten - IT Pro - Nieuws - Tweakers

Neuralink, een bedrijf van Elon Musk, heeft een hersenimplantaat gedemonstreerd in een varken. Met het apparaatje is het mogelijk om de activiteit van hersencellen te meten, iets dat op de lange termijn moet leiden tot een 'brein-computer-interface'.

Het bedrijf demonstreerde tijdens een presentatie een werkend exemplaar van een hersenimplantaat dat bij een varken was ingebracht en daarbij live de hersenactiviteit kon aflezen. Het apparaatje kan de elektrische activiteit van neuronen, de cellen in de hersenen, meten, waarbij bekend is welk hersengebied voor welke activiteit zorgt.

Het apparaatje dat Neuralink liet zien zit vlak onder het hersenoppervlak, en heeft geen draden die dieper in de hersenen worden ingebracht. Daardoor worden een groot aantal hersengebieden niet 'uitgelezen', ondanks dat een concept dat Neuralink vorig jaar liet zien, nog wel voorzien was van sensoren diep in de hersenen. Wel zitten de meeste cognitieve hersenfuncties in de schors van de hersenen, en bovendien kunnen draden die dieper in de hersenen worden ingebracht voor enige schade zorgen.

Er wordt overigens al geruime tijd grootschalig onderzoek gedaan naar implantaten bij mensen die hersengolven kunnen meten, en implantaten die via elektrische stimulatie de activiteit van beschadigde zenuwbanen kunnen herstellen, waarbij er ook al een groot aantal praktische toepassingen zijn, zoals het besturen van robotledematen bij verlamming, of het bedienen van een computer met gedachten.

Met het demonstreren van het hersenimplantaat heeft Neuralink dus nog een hoop ontwikkelingswerk te doen voordat het tot een medisch inzetbaar product komt. Het bedrijf geeft ook toe dat de update die het heeft gegeven voornamelijk bedoeld is om mensen enthousiast te maken en het bedrijf te laten groeien; Neuralink zoekt nog naar een groot aantal nieuwe werknemers om uiteindelijk tot een brein-computer-interface te komen, onder andere voor medische doeleinden. De eerste onderzoeken in mensen zullen worden gedaan bij patiënten met verlammingen door beschadigde zenuwen in het ruggenmerg.

Uiteindelijk wil Neuralink via het uitlezen van hersenactiviteit met hoge resolutie gedachten kunnen lezen en computers 'integreren' met het menselijke brein. De grootste uitdaging zit echter niet in het kunnen meten van de hersenactiviteit, maar het interpreteren van die signalen. Alhoewel hersenfuncties gegroepeerd zitten in bepaalde gebieden in de hersenen, is veel nog onduidelijk over hoe verschillende hersencellen samenwerken en informatie uitwisselen om uiteindelijk tot gedachten te komen. Wetenschappers focussen met dergelijke implantaten daarom met name op het herstel van lichaamsfuncties door beschadigde zenuwen.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiZmh0dHBzOi8vdHdlYWtlcnMubmV0L25pZXV3cy8xNzE1NDQvbmV1cmFsaW5rLWRlbW9uc3RyZWVydC1pbXBsYW50YWF0LW9tLWhlcnNlbmFjdGl2aXRlaXQtdGUtbWV0ZW4uaHRtbNIBAA?oc=5

Musk toont prototype om brein met smartphone te verbinden - De Standaard

De Amerikaanse techondernemer Elon Musk heeft vrijdag een prototype van een computerchip voorgesteld om een elektronische verbinding tot stand te brengen met de hersenen van mensen. Het gaat om een apparaat van zijn neurotechnologiebedrijf Neurolink.

Het prototype is ongeveer zo groot als een muntstuk en wordt in de schedel geplaatst. De chip kan via bluetooth informatie overbrengen tussen neuronen en een smartphone. Voor de implantatie van het apparaat ontwikkelde Neurolink een speciale robot.

Momenteel wordt het prototype uitgetest op varkens. Op lange termijn zien Musk en Neurolink verschillende mogelijke toepassingen bij mensen: van het behandelen van pijn, gezichtsstoornissen en ruggenmergletsels tot het overbruggen van beschadigd zenuwweefsel om iemand die verlamd is weer te kunnen doen stappen, of het bedienen van apparaten met de hersenen.

Musk toont prototype om brein met smartphone te verbinden
Het varken Gertrude kreeg een chip van Neuralink geïmplanteerd Foto: AFP

Musk, de miljardair die ook aan het hoofd staat van elektrische autobouwer Tesla en het ruimtevaartbedrijf SpaceX, gelooft dat mensen in de toekomst hun hersenen aan computers zullen moeten koppelen om artificiële intelligentie te kunnen bijhouden.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyMDA4MjlfOTI4NjExMjLSAQA?oc=5

Eén meter afstand in cultuurhuizen: krijgt cultuurbezoeker e... - De Standaard

Vanaf 1 september mogen cultuurhuizen hun publiek op één meter van mekaar zetten in plaats van anderhalve. Zolang de bezoekers maar een mondmasker dragen.

1. Waar komt die nieuwe regel zo plots vandaan?

De cultuurwereld oefent al lang druk uit om 60 procent van zijn zitcapaciteit te mogen benutten. Zo zouden grote zalen hun bereik kunnen optrekken en iets ...

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyMDA4MjhfOTY3NzMwMjLSAQA?oc=5

380 banen op de tocht bij Sodexo: “Wedden dat ze binnenkort flexibele arbeidskrachten gaan inhuren?” - Het Laatste Nieuws

De zetel van Sodexo in Brussel.
Shutterstock De zetel van Sodexo in Brussel.
De directie van Sodexo België heeft tijdens een bijzondere ondernemingsraad de intentie aangekondigd om het personeelsbestand met bijna 380 personen af te slanken. Reden is de krimpende vraag van haar klanten in de cateringdienstensector als gevolg van de coronacrisis. Het nieuws kan op weinig begrip rekenen bij de vakbonden. “Wedden dat ze over een paar maanden onzekere en flexibele arbeidskrachten zullen inhuren om de ontslagen werknemers te vervangen?”
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Sodexo-klanten (bedrijven, administraties, scholen en universiteiten, ziekenhuizen, rusthuizen) hebben sinds de uitbraak van de coronapandemie hun cateringbehoeften moeten aanpassen aan de veiligheidsmaatregelen en aan nieuwe werkregelingen. Sommige van hen worden geconfronteerd met een langzaam en geleidelijk herstel en worden zwaar getroffen door de huidige crisis.

Als rechtstreeks gevolg van deze situatie moest Sodexo België haar eigen organisatie aanpassen. Bijna 1.400 van de 4.000 werknemers van het bedrijf traden toe tot de tijdelijke werkloosheidsregeling van de overheid. De crisis had een aanzienlijke impact op de omzet en de winst.

“Wij betreuren dit”

“Vandaag is het duidelijk dat de terugkeer naar een activiteit die vergelijkbaar is met de situatie van voor de Covid-19-crisis niet langer mogelijk is”, klinkt het. “Daarom werd besloten om de omvang van de teams aan te passen aan de terugval van de volumes. Dat is noodzakelijk om de winstgevendheid van de onderneming op korte, middellange en lange termijn te garanderen.”

“Het is de verantwoordelijkheid van de directie om de levensvatbaarheid van het bedrijf te garanderen”, aldus CEO Michel Croisé. “Uiteraard betreuren wij dat een aanzienlijk aantal van onze werknemers door deze situatie getroffen wordt. Wij zullen in overleg met onze sociale partners alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat ieder van hen kan genieten van de best mogelijke voorwaarden voor een positieve toekomst.”

“Asociale maatregelen”

De aankondiging kan op weinig begrip rekenen van de vakbonden. “Asociale maatregelen”, zo zeggen ze in een gezamenlijk persbericht. “Wij zijn ervan overtuigd dat de directie de huidige situatie aangrijpt om grootschalige herstructureringen door te voeren en wij vrezen dat ze over een paar maanden onzekere en flexibele arbeidskrachten zal gebruiken om de ontslagen werknemers te vervangen.”

Op 4 september zitten de directie van Sodexo België en de vakbonden rond de tafel. De wet-Renault voor collectieve ontslagen werd opgestart. De eerste stap is een informatie- en consultatiefase. De bonden kunnen dan vragen stellen en alternatieven formuleren. 

Sodexo België staat los van Sodexo Reward & Benefits, dat bekend is van de maaltijd- en dienstencheques. De herorganisatie heeft enkel betrekking op de cateringdiensten.


Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiiwFodHRwczovL3d3dy5obG4uYmUvZ2VsZC9lY29ub21pZS8zODAtYmFuZW4tb3AtZGUtdG9jaHQtYmlqLXNvZGV4by13ZWRkZW4tZGF0LXplLWJpbm5lbmtvcnQtZmxleGliZWxlLWFyYmVpZHNrcmFjaHRlbi1nYWFuLWluaHVyZW5-YTlkMjU5N2Ev0gEA?oc=5

2020年8月28日金曜日

NMBS 152 miljoen euro in het rood | Economie | Geld - Het Laatste Nieuws

De coronacrisis had ook desastreuze gevolgen voor de NMBS.
Jan De Meuleneir / Photo News De coronacrisis had ook desastreuze gevolgen voor de NMBS.
Spoorwegmaatschappij NMBS heeft in de eerste helft van dit jaar een operationeel verlies geleden van 152,3 miljoen euro. Een jaar eerder was er nog een winst van 44,3 miljoen euro.

Het verlies heeft alles te maken met het coronavirus. Het aantal reizigers - en de inkomsten daaruit - decimeerde aan het begin van de coronacrisis en lag eind juni nog altijd maar op 49 procent van het normale niveau. De kosten bleven wel doorlopen omdat de NMBS veel treinen inzette.

Over het volledige jaar verwacht de NMBS een operationeel verlies van meer dan 300 miljoen euro. Dat is nog slechter dan minister van Mobiliteit François Bellot (MR) begin juli in de Kamer voorspelde. Hij sprak toen van 290 miljoen euro verlies. Voor aanvang van de crisis mikte de NMBS voor dit jaar op een operationele winst van 108 miljoen euro.

Tijdens de eerste jaarhelft is de schuldenberg van de NMBS ook opnieuw toegenomen. De economische schuld ging 88 miljoen euro hoger tot 2,47 miljard euro.

Lees ook: Wie durft z’n kinderen nog op een (overvolle) bus naar school te zetten? VAB vreest dat ouders massaal voor auto zullen kiezen (+)


Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiTGh0dHBzOi8vd3d3Lmhsbi5iZS9nZWxkL2Vjb25vbWllL25tYnMtMTUyLW1pbGpvZW4tZXVyby1pbi1oZXQtcm9vZH5hMzZkZmI2Ny_SAQA?oc=5

BNP Paribas Fortis doorstaat coronastorm goed - De Tijd

Terwijl sectorgenoten de winst zwaar zien terugvallen, blijft de impact van de pandemie op de winst van BNP Paribas Fortis beperkt. De grootste Belgische bank boekt minder kredietprovisies.

De Franse moedergroep BNP Paribas had vorige maand al een vluchtige inkijk gegeven in de boeken van de Belgische retailtak van BNP Paribas Fortis. Uit die cijfers bleek dat de winst voor belastingen met 29 procent was gezakt. Maar de volledige groep BNP Paribas Fortis, die ook de leasingmaatschappij Arval, het Luxemburgse BGL en de Turkse bank TEB onder zijn vleugels heeft, kon iets beter standhouden. De groepswinst zakte met 23 procent tot 804 miljoen euro.

Vorig jaar werd de winst gekleurd door een meerwaarde van ruim 150 miljoen euro op de verkoop van de Duitse Von Essen Bank. Als dat effect uit de cijfers gefilterd wordt, dan gaat het om een winstdaling met slechts 15 procent. 'In omstandigheden die een jaar geleden nagenoeg ondenkbaar waren, is de bank volledig operationeel gebleven en zijn we financiering blijven verstrekken', zegt CEO Max Jadot in een persbericht.

Deposito's

BNP Paribas Fortis zag de deposito’s met 4 procent groeien tot 136 miljard euro. De bank kon daarmee ook de kredietverlening opkrikken in coronatijden. Er werd voor 4,7 miljard euro aan nieuwe kredieten toegekend. De rente-inkomsten, die lijden onder de dalende rente, bleven daardoor redelijk stabiel.

In omstandigheden die een jaar geleden nagenoeg ondenkbaar waren, is de bank volledig operationeel gebleven en zijn we financiering blijven verstrekken.
CEO BNP Paribas Fortis

De bank kon ook de kosten onder controle houden dankzij eerdere programma's voor de afbouw van personeel en de sluiting van bankkantoren. De brutobedrijfswinst steeg 4 procent tot 1,56 miljard euro.

Het effect van de coronacrisis is bij banken vooral te zien in de extra provisies die ze aanleggen voor kredietverliezen. Deze risicokosten stegen bij BNP Paribas Fortis met 131 miljoen euro tot 360 miljoen euro, onder meer door één specifiek bedrijfsdossier. Het is bekend dat de bank ook in de klappen deelde bij de ondergang van de retailgroep FNG.

Die provisies zijn bij BNP Paribas Fortis voorlopig lager dan bij de andere grootbanken in ons land. KBC heeft bijna 1 miljard euro opzijgezet. Bij Belfius en ING België gaat het om respectievelijk 393 miljoen euro en 338 miljoen euro, maar die banken hebben veel kleinere kredietportefeuilles.

'We gaan ervan uit dat het Belgische bbp in 2022 het niveau van 2019 zal bereiken. Mogelijk verwachten anderen een trager herstel', verklaarde Jadot op een persconferentie.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiYWh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvb25kZXJuZW1lbi9iYW5rZW4vYm5wLXBhcmliYXMtZm9ydGlzLWRvb3JzdGFhdC1jb3JvbmFzdG9ybS1nb2VkLzEwMjQ3ODgyLmh0bWzSAQA?oc=5

Coronacrisis doet vraag krimpen bij Sodexo: 380 banen op de tocht - Het Nieuwsblad

De directie van Sodexo België, bekend van de maaltijd- en dienstencheques, heeft donderdag tijdens een bijzondere ondernemingsraad de intentie aangekondigd om het personeelsbestand met bijna 380 personen af te slanken. Reden is de krimpende vraag van haar klanten in de cateringdienstensector vanwege de coronacrisis, klink het in een persbericht. De informatie- en raadplegingsprocedure met de sociale partners in het kader van de wet-Renault werd opgestart.

Sodexo-klanten (bedrijven, administraties, scholen en universiteiten, ziekenhuizen, rusthuizen) hebben sinds de uitbraak van de coronapandemie hun cateringbehoeften moeten aanpassen aan de veiligheidsmaatregelen en aan nieuwe werkregelingen. Sommige van hen worden geconfronteerd met een langzaam en geleidelijk herstel en worden zwaar getroffen door de huidige crisis.

Als rechtstreeks gevolg van deze situatie moest Sodexo België haar eigen organisatie aanpassen. Bijna 1.400 van de 4.000 werknemers van het bedrijf traden toe tot de tijdelijke werkloosheidsregeling van de overheid. De crisis had een aanzienlijk impact op de omzet en de winst.

“Vandaag is het duidelijk dat de terugkeer naar een activiteit die vergelijkbaar is met de situatie van voor de COVID-19-crisis niet langer mogelijk is”, klinkt het. “Daarom werd besloten om de omvang van de teams aan te passen aan de terugval van de volumes. Dat is noodzakelijk om de winstgevendheid van de onderneming op korte, middellange en lange termijn te garanderen.”

CEO van Sodexo België Michel Croisé zegt in het persbericht dat het verantwoordelijkheid van de directie is “om de levensvatbaarheid van het bedrijf te garanderen door de structuur en de werking ervan aan te passen aan dit aangepaste consumptiegedrag en deze nieuwe werkorganisatie”.

“Uiteraard betreuren wij dat een aanzienlijk aantal van onze werknemers door deze situatie wordt getroffen en wij zullen in overleg met onze sociale partners alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat ieder van hen kan genieten van de best mogelijke voorwaarden voor een positieve toekomst”, zegt hij nog.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjAwODI4XzkzNTA3NjE40gEA?oc=5

Winst Ackermans & van Haaren halveert - Beursduivel

(ABM FN) Ackermans & van Haaren (AvH) heeft in de eerste helft van 2020 de winst onder druk zien staan, maar het bedrijf voorziet significant herstel in de tweede jaarhelft en het dividend wordt daarnaast weer hervat. Dit bleek vrijdagochtend uit de cijfers van de Belgische holding. 

“In de meest turbulente en volatiele periode voor de wereldeconomie sinds de Tweede Wereldoorlog heeft het gediversificeerde businessmodel van het bedrijf zijn waarde en robuustheid bewezen”, meldde AvH in een toelichting.

Het geconsolideerd nettoresultaat van AvH daalde in de verslagperiode van 104,0 miljoen naar 56,3 miljoen euro. In het lopende halfjaar voorziet de onderneming evenwel een “significant herstel” van de resultaten ten opzichte van de eerste jaarhelft.

Het bestuur stelt een interim-dividenduitkering voor van 2,32 euro per aandeel. Het interim-dividend ligt daarmee op hetzelfde niveau als de dividenduitkering in heel 2018. Begin april maakte AvH nog bekend de dividenduitkering over 2019 te schrappen vanwege de corona-uitbraak en de onzekerheid die daarmee gepaard ging.  

De holding benadrukte daarnaast dat dochter en waterbouwbedrijf DEME zijn orderboek zag oplopen naar een recordniveau van 4,3 miljard euro. DEME droeg voor 7,5 miljoen euro bij aan het geconsolideerde nettoresultaat. Dit was in de eerste helft van 2019 nog 26,0 miljoen euro.

Het eigen vermogen bedroeg daarnaast ongeveer 3,49 miljard euro, ten opzichte van 3,46 miljard euro eind 2019. AvH had eind juni een nettocashpositie van 201,0 miljoen euro, tegenover 267,4 miljoen eind 2019.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Deel dit artikel via:

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiVmh0dHBzOi8vd3d3LmJldXJzZHVpdmVsLmJlL0JldXJzbmlldXdzLzU4NjcyNS9XaW5zdC1BY2tlcm1hbnMtdmFuLUhhYXJlbi1oYWx2ZWVydC5hc3B40gEA?oc=5

Carglass sleurt D'Ieteren door crisis - De Tijd

Dankzij uitstekende resultaten van de autoglasfirma Belron beperkt D’Ieteren de schade in het eerste halfjaar. Maar de Italiaanse schriftjesmaker Moleskine blijft een zorgenkind.

'Een absoluut fantastisch resultaat.' Francis Deprez, de CEO van D'Ieteren, toonde zich donderdagavond enthousiast over de prestaties bij zijn autoglasdochter Belron.

Ondanks de sluiting van de winkels kwam het moederbedrijf van Carglass opmerkelijk goed uit de lockdown. Belron zag zijn omzet in de eerste zes maanden 'maar' 12 procent dalen tot 1,85 miljard euro. Hoewel Belron in april 60 procent minder werk had en op een bepaald moment de helft van zijn 28.000 personeelsleden niet werkte, bleef de aangepaste bedrijfswinst stabiel op 234 miljoen euro. Het bedrijf maakte ondanks de crisis elke maand winst en noteerde in juni zelfs een recordwinst. Vooral de 'herkallibratie' van de hedendaagse autoruiten vol sensoren, is booming business.

Belron nam in de eerste jaarhelft bijna de volledige winst voor belastingen van D'Ieteren voor zijn rekening.

Hoewel D'Ieteren eind 2017 40 procent van Belron verkocht, groeit de autoglastak uit tot de centrale winstmotor van het Brusselse bedrijf. Belron nam in de eerste jaarhelft bijna de volledige winst voor belastingen van D'Ieteren, die 41 procent daalde tot 104 miljoen euro, voor zijn rekening. Ook de omzet van Belron daalde veel minder sterk dan die van D'Ieteren (-18 procent).

De traditionele auto-importactiviteit had veel meer last van het coronavirus. De Belgische VW-invoerder zag zijn omzet 24 procent dalen. Door de fors gedaalde autoverkoop in België verschrompelde de winst tot 35 miljoen euro.

16 miljoen
Moleskine zag zijn omzet in de eerste jaarhelft 42 procent dalen tot amper 41 miljoen euro en eindigde met 16 miljoen euro verlies.

Het grootste zorgenkind van D'Ieteren blijft evenwel Moleskine. Omdat de Italiaanse schriftjesmaker zowel verkoopt als produceert in China, sloeg de coronacrisis bij het bedrijf al begin dit jaar toe. Zowel de verkoop aan bedrijven als via de groothandel viel stil. Eind juni was nog altijd maar de helft van de Moleskine-winkels open. 'In onzekere tijden willen klanten eerst hun voorraad opdoen voor ze nieuwe bestellingen plaatsen', aldus CEO Deprez. Moleskine zag zijn omzet in de eerste jaarhelft 42 procent dalen tot amper 41 miljoen euro en eindigde met 16 miljoen euro verlies.

D'Ieteren heeft nog niet veel plezier beleefd aan Moleskine. De Brusselaars legden in 2016 een half miljard euro op tafel voor het bedrijf. Nadat D'Ieteren door de slechte resultaten vorig jaar al een waardevermindering van 102,3 miljoen euro op Moleskine boekte, doet het beursgenoteerde bedrijf daar door de coronacrisis nog eens 20 miljoen euro af. Al is dat volgens de analisten van ING nog altijd veel te weinig. In een rapport stelde de bank dat Moleskine maar 280 miljoen euro waard is, 120 miljoen euro minder dan de boekwaarde.

Volgens Deprez brengt de nieuwe CEO van Moleskine een frisse wind in het bedrijf. Daniela Riccardi, de vroegere topvrouw van het modemerk Diesel, ging op 1 april aan de slag, al moest ze eerst nog twee maanden in lockdown vanuit Parijs werken. Riccardi wil Moleskine weer op de kaart zetten met een strategie genaamd 'fewer, bigger, better'. 'Er is al heel veel gebeurd, maar dat zie je nog niet in de resultaten', aldus Deprez. 'Daarvoor moeten we toch nog wat geduld uitoefenen tot volgend jaar en de volgende jaren.'

Voor de rest van het jaar geeft D'Ieteren door de aanhoudende onzekerheid geen prognoses vrij. Het bedrijf zit nog altijd op een cashberg van 1,45 miljard euro, waarvoor D'Ieteren al jaren een passende investering zoekt. De zoektocht is door het coronavirus vertraagd, erkende CEO Deprez. 'Veel partijen die overwegen te verkopen, hebben het proces on hold gezet. Veel gesprekken zijn nog niet geheractiveerd.'

Toch blijft Deprez optimistisch. 'De crisis creëert misschien ook opportuniteiten. Sommige bedrijven die niet dezelfde cashvoorraad als wij hebben, staan misschien open voor onze groeiplannen.'

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiV2h0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvb25kZXJuZW1lbi9hdXRvL2NhcmdsYXNzLXNsZXVydC1kLWlldGVyZW4tZG9vci1jcmlzaXMvMTAyNDc3NjQuaHRtbNIBAA?oc=5

Microsoft in gesprek met Walmart om TikTok te kopen - Het Laatste Nieuws

Illustratiebeel, TikTok.
EPA Illustratiebeel, TikTok.
Het vertrek van Kevin Mayer als topman van de populaire video-app TikTok betekent mogelijk dat de Amerikaanse tak van het bedrijf binnen een paar dagen wordt verkocht. Microsoft is de waarschijnlijke koper, vertellen bronnen aan de Amerikaanse nieuwszender CNBC.

Volgens de ingewijden werd Mayer niet bij gesprekken met Microsoft betrokken. De voormalige topman wilde TikTok als een onafhankelijk bedrijf runnen, niet als onderdeel van een groter technologieconcern. Dat zou het waarschijnlijk wel worden wanneer Microsoft de koper zou zijn.

Om TikTok is de laatste tijd veel te doen. In de Verenigde Staten dreigt een verbod op de app. TikTok verzamelt volgens critici te veel gegevens van zijn gebruikers en die zouden zomaar in handen van de Chinese overheid kunnen vallen, denken ze. Het moederbedrijf van TikTok is namelijk Chinees. President Donald Trump heeft daarom per decreet bevolen dat TikTok half september verboden wordt in de VS, tenzij de Amerikaanse tak dan is verkocht. Gesprekken over een overname worden momenteel volop gevoerd. De Amerikaanse tak van TikTok zou 20 miljard tot 30 miljard dollar (zo’n 16,9 tot 25,4 miljard euro) moeten opleveren.

Het Amerikaanse supermarktconcern Walmart heeft zich achter Microsoft geschaard in de poging van het softwarebedrijf om TikTok in te lijven. Walmart zou met behulp van het sociale mediaplatform meer klanten willen bereiken.

Ook softwareconcern Oracle zou een bod hebben gedaan op de Amerikaanse tak van TikTok. Dat meldt entertainmentwebsite TheWrap op basis van ingewijden. Het bod van Oracle zou bestaan uit 10 miljard dollar (8,5 miljard euro) in contanten plus 10 miljard dollar in eigen aandelen. Ook zou de huidige eigenaar ByteDance de eerste twee jaar de helft van de winst ontvangen die TikTok zou maken.


Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiYmh0dHBzOi8vd3d3Lmhsbi5iZS9uaWV1d3MvYnVpdGVubGFuZC9taWNyb3NvZnQtaW4tZ2VzcHJlay1tZXQtd2FsbWFydC1vbS10aWt0b2stdGUta29wZW5-YWZkNjVhYTMv0gEA?oc=5

2020年8月27日木曜日

Frankrijk verstrengt coronamaatregelen: 19 nieuwe departementen kleuren rood - VRT NWS

Vooral bij jongeren blijkt het virus zich alsmaar sneller te verspreiden. Minister van Onderwijs Jean-Michel Blanquer benadrukte dat het belangrijk is dat alle kinderen en jongeren vanaf september opnieuw naar school kunnen gaan.

Hij voegde eraan toe dat het dragen van een mondmasker verplicht wordt “voor iedereen” in het hoger onderwijs bij de start van het nieuwe academiejaar. Hoewel het virus zich vooral sneller verspreidt bij jongeren, stijgt het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames naar 800 per week. 

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiUmh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMC8wOC8yNy8xOS1uaWV1d2Utcm9kZS1kZXBhcnRlbWVudGVuLWluLWZyYW5rcmlqay_SAQA?oc=5

Belgisch trio verrast met sterke resultaten - De Tijd

Ook met lowtechproducten als groenteconserven en gelatine kunnen beleggers zich tegen de pandemie wapenen.

Dat Big Tech pandemieproof is, is na het 39ste Nasdaq-record van 2020 stilaan het slechtst bewaarde geheim van de beurswereld. Maar net omdat beleggers zich blindgestaard hebben op Amazon & co., weten enkele meer klassieke industriële bedrijven te verrassen. Dat illustreerden donderdag drie Belgische bedrijven.

CRISIS? WELKE CRISIS?
Tessenderlo-CEO Luc Tack voorspelt in 2020 minstens 10 procent winstgroei

De grootste verrassing is Tessenderlo . De chemiegroep verrast met een forse winstgroei over het pandemiesemester, met dank aan de boomende verkoop van gelatine. KBC Securities-analist Wim Hoste vermoedt dat de sterke stijging van de winstmarge vooral te danken is aan de investeringen in collageenpeptiden, een product dat opduikt in onder meer antirimpelcrème en sportvoeding.

Zelfs de altijd voorzichtige CEO Luc Tack voorspelt nu 'minstens 10 procent' winstgroei over het volledige boekjaar 2020. Eerder was dat 'beter dan 2019'.

elke euro telt
EVS-CEO Serge Van Herck drong vorig kwartaal de werkingskosten met 11 procent terug.

Maar door een extreme kostencontrole wist EVS over het pandemiekwartaal toch onverwacht winst voor te leggen. Gezuiverd voor de overname van het Nederlandse Axon drong CEO Serge Van Herck de werkingskosten met een stevige 11 procent terug.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiamh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvbWFya3Rlbi1saXZlL25pZXV3cy9hbGdlbWVlbi9iZWxnaXNjaC10cmlvLXZlcnJhc3QtbWV0LXN0ZXJrZS1yZXN1bHRhdGVuLzEwMjQ3NjY5Lmh0bWzSAQA?oc=5