2020年8月22日土曜日

Stichter JBC zou overname CKS niet gedaan hebben - Het Laatste Nieuws

Gregory Van Gansen / Photo News
Kledinggroep JBC neemt de modemerken CKS, Fred & Ginger en Baker Bridge over van het failliete FNG, maar daar is de oprichter van JBC, Jean-Baptiste Claes (83), niet onverdeeld enthousiast over. "Ik zou het niet gedaan hebben", zegt Claes - die met zijn initialen de naam aan de winkel gaf. Zijn kinderen Bart en Ann hebben het modebedrijf vandaag in handen. "Maar ik moet natuurlijk opletten wat ik zeg. Ik weet niet hoeveel er is betaald. De tijd zal uitwijzen of het een goede zaak wordt of niet."

JBC verduidelijkte gisteren dat de overname slaat op de merken en niét op alle winkels. Alle 17 Fred & Ginger-winkels verdwijnen en daardoor gaan 39 jobs verloren. De kindercollecties van dat merk en Baker Bridge zullen in de toekomst wel bij JBC verkocht worden. Het uithangbord van CKS blijft wél hangen boven 7 van de 23 winkels, en boven 14 van 32 winkelhoeken onder het dak van Galeria Inno. De gezinskledij zal ook nog online verkocht worden en in zelfstandige winkels. 53 werknemers van CKS krijgen een job aangeboden. In totaal verdwijnen 64 jobs bij FNG.

“Textiel is een moeilijke business geworden,” zegt Claes. “Twee van de twaalf maanden waren onze winkels dicht. Reken zelf maar uit.” Lees meer in onze abonneezone.


Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiW2h0dHBzOi8vd3d3Lmhsbi5iZS9nZWxkL2Vjb25vbWllL3N0aWNodGVyLWpiYy16b3Utb3Zlcm5hbWUtY2tzLW5pZXQtZ2VkYWFuLWhlYmJlbn5hY2E3MjBkMC_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿