2020年8月23日日曜日

Chaos troef bij uitverkoop Brantano - De Tijd

De uitverkoop bij de Brantanowinkels van de failliete kledingketen FNG verloopt in veel winkels chaotisch. De socialistische vakbond wil volgende week naar de gerechtelijk commissaris stappen.

Er stonden zaterdag lange wachtrijen aan de 61 Brantano-winkels waar een uitverkoop werd gehouden. Het veilinghuis Moyersoen had de opdracht gekregen om de uitverkoop te organiseren en alle artikelen aan een korting van 75 procent aan te bieden.

Dat leidde op de meeste winkels tot een massale toeloop, waardoor rijen van 200 tot 300 meter geen uitzondering waren. In Koksijde werd de winkel door de politie gesloten omdat de uitverkoop niet veilig meer kon gebeuren. Ook elders waren er problemen. Zo moest de politie in Dendermonde ingrijpen en in Wetteren besliste de gerant zelf de verkoop stil te leggen omwille van de grote overrompeling.

BBTK-vakbondsman Jan De Weghe, die in Koksijde was, spreekt van 'pure chaos'. 'Er is maar één woord voor: het was een ramp. Er was slechts één kassa beschikbaar met bankautomaat. En de kassa's waren niet aangepast aan de korting van 75 procent. Eén veiligheidsagent moest zowel de social distancing in de wachtrij handhaven als nagaan of er niet te veel volk in de winkel was.'

De vakbonden hekelen dat de curatoren geen overleg hebben gepleegd om de uitverkoop goed en coronaproof te organiseren. 'Als de overrompeling het personeel te veel wordt, dan moeten ze niet aarzelen om de winkel even te sluiten', zegt Sven De Scheemaeker van ACV Puls.

Zeker in coronatijden maken kortingen tot 75 procent het roofdier in de consument wakker.
Sven De Scheemaeker

'We hebben vrijdag nog enkele mails uitgewisseld, maar dat is natuurlijk veel te laat', klinkt het. 'Dat moest veel eerder gebeurd zijn. Dan hadden we kunnen waarschuwen dat een uitverkoop, zeker een met kortingen vanaf 75 procent, het roofdier in de consument wakker maakt. Zeker in deze coronaperiode moet daarmee rekening gehouden'.

Voor Jan De Weghe, vakbondsman bij BBTK, is de maat vol. 'Ons geduld is op. We stappen volgende week naar de gerechtelijk commissaris om na te gaan of de curatoren hun werk wel goed uitvoeren. Ze geven wel uitleg, maar altijd achteraf. Overleg is er nauwelijks. Zo hebben we pas vrijdagavond vernomen dat er een uitverkoop was en dat er 61 winkels opengingen."

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiV2h0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvb25kZXJuZW1lbi9yZXRhaWwvY2hhb3MtdHJvZWYtYmlqLXVpdHZlcmtvb3AtYnJhbnRhbm8vMTAyNDY3NzQuaHRtbNIBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿