2020年8月27日木曜日

Belgisch trio verrast met sterke resultaten - De Tijd

Ook met lowtechproducten als groenteconserven en gelatine kunnen beleggers zich tegen de pandemie wapenen.

Dat Big Tech pandemieproof is, is na het 39ste Nasdaq-record van 2020 stilaan het slechtst bewaarde geheim van de beurswereld. Maar net omdat beleggers zich blindgestaard hebben op Amazon & co., weten enkele meer klassieke industriële bedrijven te verrassen. Dat illustreerden donderdag drie Belgische bedrijven.

CRISIS? WELKE CRISIS?
Tessenderlo-CEO Luc Tack voorspelt in 2020 minstens 10 procent winstgroei

De grootste verrassing is Tessenderlo . De chemiegroep verrast met een forse winstgroei over het pandemiesemester, met dank aan de boomende verkoop van gelatine. KBC Securities-analist Wim Hoste vermoedt dat de sterke stijging van de winstmarge vooral te danken is aan de investeringen in collageenpeptiden, een product dat opduikt in onder meer antirimpelcrème en sportvoeding.

Zelfs de altijd voorzichtige CEO Luc Tack voorspelt nu 'minstens 10 procent' winstgroei over het volledige boekjaar 2020. Eerder was dat 'beter dan 2019'.

elke euro telt
EVS-CEO Serge Van Herck drong vorig kwartaal de werkingskosten met 11 procent terug.

Maar door een extreme kostencontrole wist EVS over het pandemiekwartaal toch onverwacht winst voor te leggen. Gezuiverd voor de overname van het Nederlandse Axon drong CEO Serge Van Herck de werkingskosten met een stevige 11 procent terug.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiamh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvbWFya3Rlbi1saXZlL25pZXV3cy9hbGdlbWVlbi9iZWxnaXNjaC10cmlvLXZlcnJhc3QtbWV0LXN0ZXJrZS1yZXN1bHRhdGVuLzEwMjQ3NjY5Lmh0bWzSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿