2020年8月19日水曜日

Ook solden in september? NSZ pleit voor verlenging - Het Nieuwsblad

Dat we niet met twee mogen winkelen laat zich voelen in de zomersolden. Uit een enquête van Comeos bij leden uit de sectoren fashion en health & beauty blijkt dat hun omzet met 40 procent gedaald is tegenover de soldenperiode vorig jaar in juli. Ook hun aantal passanten daalde met 35 procent. De waarde van het winkelmandje zou wel licht gestegen zijn, met 5 procent.

“Het wordt tijd dat de virologen en de politici stoppen met de mensen bang te maken. Na “blijf in uw kot” moet er nu snel gecommuniceerd worden: ’kom veilig uit uw kot’”, zegt Christine Mattheeuws van het NSZ. “Teveel consumenten zijn weliswaar voorstander van de solden, maar durven niet uit hun kot te komen. Waarom niet communiceren dat er veilig kan geshopt worden als de maatregelen van mondmasker, afstand, desinfecterende gel en maximum aantal klanten gerespecteerd worden? Bovendien moet het mogelijk zijn om nog een maand solden te doen met het gezin en de bubbel.”

Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) pleit dan ook voor een verlenging van de solden met twee weken. “In september kan het nog mooi weer zijn. Zeker nu de kinderen terug naar school mogen kan dat een boost geven. Waarom de handelaars niet toelaten om ook in september nog een paar rekjes te laten staan aan soldenprijzen”, klinkt het.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjAwODE5XzkyMzU3NTI00gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿