2020年8月17日月曜日

'Scapino-moeder diende beste bod op Brantano in' - De Tijd

De Nederlandse familie Ziengs, eigenaar van onder meer de schoenketen Scapino, zou het Duitse Deichman (Van Haren) financieel geklopt hebben in de strijd om Brantano.

Het Nederlandse Ziengs Retail, eigendom van de gelijknamige familie uit Drenthe, zou zich maandag nog tot winnaar in de strijd om Brantano kunnen kronen. Dat claimt De Standaard, nadat geïnteresseerde partijen tegen vorige week vrijdag hun bod moesten indienen bij de curatoren die het failliete FNG-imperium, de keten boven Brantano maar ook CKS en Fred en Ginger, moeten ontmantelen. FNG bezweek eind juli aan een schuldenberg van 734 miljoen euro.

Topman Henk Ziengs liet vorige week woensdag al verstaan geïnteresseerd te zijn in Brantano. 'Ziengs Retail bekijkt of het mogelijk is met zoveel mogelijk Brantano-winkels een doorstart te maken', klonk het. Uit info die De Standaard bijeensprokkelde, blijkt nu dat Ziengs Retail ook effectief met het beste bod voor Brantano op de proppen kwam. Dat verrast, want ook het Duitse Deichman, in ons land al actief via de keten Van Haren, is in de race. Deichman zou de diepste zakken hebben, maar is dus overtroefd.

De curatoren konden zondagavond nog geen winnaar aanduiden, schrijft De Standaard nog. Mogelijk komt er vandaag wel duidelijkheid. Als Ziengs het pleit wint, komen Scapino en Brantano weer onder één dak. Dat was al zo toen beide ketens deel waren van de Macintosh-groep, die in 2015 failliet ging. Scapino, opgericht door Ziengs, kwam weer bij zijn oorspronkelijke eigenaar terecht, Brantano viel in handen van FNG. Ziengs zou Brantano als merk laten bestaan en de winkels niet willen ombouwen naar Scapino's.

Ziengs heeft al een CEO op het oog om Brantano te gaan leiden als het effectief het pleit wint van Deichman. Het gaat om Brantano-oudgediende Stefaan Van Weyenbergh, die 28 jaar voor het bedrijf werkte en CEO was tot FNG er het roer overnam. 'De familie Ziengs heeft mij benaderd en ik ben bereid op hun vraag in te gaan', klonk het vorige week nog bij Van Weyenbergh. 'Ik ken Brantano als mijn broekzak en mijn hart ligt nog steeds bij het bedrijf.'

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiYmh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvb25kZXJuZW1lbi9yZXRhaWwvc2NhcGluby1tb2VkZXItZGllbmRlLWJlc3RlLWJvZC1vcC1icmFudGFuby1pbi8xMDI0NTQ0MS5odG1s0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿