2020年8月20日木曜日

Moederbedrijf JBC neemt CKS, Fred & Ginger en Baker Bridge over van FNG - De Standaard

Claes Retail Group (CRG), de familieholding boven de Belgische kledingketens JBC en Mayerline, neemt modemerk CKS en de kindermerken Fred & Ginger en Baker Bridge over van de failliete modegroep FNG. Dat meldt CRG in een persbericht.

'We zijn zeer blij dat we deze merken mogen verwelkomen bij CRG. Net als onze twee andere merken, JBC en Mayerline, hebben ze een sterke merkidentiteit met een uitgesproken lokale verankering. Wij geloven sterk in de kracht van die lokale toets en hebben de ambitie om deze mooie merken een duurzame toekomst te bieden binnen een financieel gezonde familiale groep', aldus het persbericht.

Verdere informatie wil de modegroep nog niet kwijt, maar CRG zal later nog informeren over de volgende stappen van het proces. 'We hechten veel belang aan een open en transparante communicatie en die willen we eerst voeren met alle betrokken medewerkers', klinkt het. Vraag is of ook de designers CRG gaan vervoegen en of er ook winkels gered worden. Fred & Ginger zijn de roots van de FNG Groep die tot voor kort de grootste Belgische fashion retailer was. De Belgische en Nederlandse activiteiten vielen om 3 augustus om. Zoals het er nu uitziet, wordt maar weinig economische activiteit van het voormalige FNG gered.

 Curator Geert Van Deyck meldt in de nacht van woensdag op donderdag  dat de onderhandelingen woensdagavond succesvol afgerond werden. 

Brantano

Over de Belgische winkelketen Brantano wordt in die communicatie niets gezegd. Woensdagavond nog meldde het Nederlandse Ziengs Retail dat het afziet van de overname van de schoenenketen. 'Wij zijn het proces ingegaan met als doel een doorstart van Brantano te realiseren', zegt Ziengs in een persbericht. 'In de onderhandelingen met de curatoren is gebleken dat er geen ruimte was om tot uitwerking van het levensvatbaar plan voor de herstart van Brantano te komen.'

De Standaard schreef woensdag nog dat Brantano Scapino, een van de ketens van Ziengs, aan het ontglippen was. De curatoren zijn nu nog met het Duitse Diechmann in gesprek. De bedoeling is om dit mogelijk vandaag af te ronden. Dit weekend zouden dan al een liquidatieverkoop starten. Het is onduidelijk hoeveel winkels Deichmann wil overnemen. Deichmann wil op dergelijke vragen niet ingaan. Sommigen vrezen voor een scenario van zwaar banenverlies waarbij maar weinig winkels gered worden.

Deichmann neemt de voorraden niet over. Die vallen buiten hun bod. De curatoren gaan die nu zelf veilen.  Het veilinghuis Moyersoen loopt zich al een paar weken warm om de inboedel te kunnen veilen.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyMDA4MjBfMDUwMDU0NznSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿