2020年8月18日火曜日

Veiligheidsraad komt donderdag bijeen - De Standaard

De Nationale Veiligheidsraad komt donderdag al bijeen om de aanpak van het coronavirus te bespreken.

Dat wordt bevestigd aan onze redactie. De precieze inhoud van de vergadering is nog niet bekend. In de Nationale Veiligheidsraad zetelen leden van de federale en regionale overheden en een aantal gezondheidsexperts.

De vorige bijeenkomst van de veiligheidsraad dateert van 27 juli. Toen werd beslist om de sociale ‘bubbel’ te verkleinen en een aantal voorgenomen versoepelingen niet door te voeren. Zo werd het toegestane aantal aanwezigen op evenementen en bijeenkomsten verlaagd in plaats van uitgebreid. Die maatregelen gelden in principe voor vier weken en zouden dan opnieuw geëvalueerd worden.

Recent lijkt de opmars van het virus wat afgevlakt. De voorbije dagen nam het aantal nieuwe besmettingen minder snel toe, en uit de recentste cijfers blijkt dat het gemiddeld aantal dagelijkse besmettingen voor het eerst sinds eind juni weer in dalende lijn verkeert.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyMDA4MTdfOTQyMzExNjLSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿