2020年8月31日月曜日

Panne van internetprovider leidt wereldwijd tot problemen | Internet | iHLN - Het Laatste Nieuws

Beeld ter illustratie.
thinkstock Beeld ter illustratie.
Door een panne van de internetprovider CenturyLink konden sommige webpagina’s deze namiddag niet geladen worden. Het ging voornamelijk om streamingsites als Netflix, Hulu en Twitch, maar ook Telenet en Bancontact werden erdoor beïnvloed.

Volgens de website downdetector.com, die registreert wanneer een webpagina er uit ligt, heeft de panne ook grote spelers als Google, Amazon en Ebay geraakt. De panne begon vanmiddag rond 12 uur Belgische tijd, om 17 uur verstuurde CenturyLink zelf een tweet dat de problemen opgelost waren.

(Lees verder onder de tweets)

De panne was het gevolg van een IP-defect bij internetprovider CenturyLink, dat op zijn beurt het Amerikaanse webinfrastructuurbedrijf Cloudflare stillegde. Cloudflare is een internetdienst die websites draaiende houdt. In een tweet liet Cloudflare weten dat ze op de hoogte waren van het probleem, maar er zelf niet de oorzaak van waren.

“De internetblack-out van vandaag heeft verschillende providers getroffen”, zei Chief Technology Officer van Cloudflare John Graham-Cumming tegen de Amerikaanse nieuwszender CNN. “Onze automatische systemen hebben het probleem ontdekt en het deels kunnen omzeilen, maar we hebben ook manueel moeten ingrijpen.”

Diensten als Cloudflare staan in voor veiligheid van websites, bijvoorbeeld door grootschalige malware-aanvallen tegen te houden. Anderzijds zorgt de dienst er ook voor dat websites nog altijd goed functioneren als er plots veel bezoekers tegelijkertijd zijn.


Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiZGh0dHBzOi8vd3d3Lmhsbi5iZS9paGxuL2ludGVybmV0L3Bhbm5lLXZhbi1pbnRlcm5ldHByb3ZpZGVyLWxlaWR0LXdlcmVsZHdpamQtdG90LXByb2JsZW1lbn5hODI0YTg1MS_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿