2020年8月21日金曜日

Uitverkoop in 50 winkels van Brantano, minimale overname in ... - De Standaard

De uitverkoop van de voorraden van Brantano start morgen in 50 winkels. De overname van Brantano door Deichmann is dan weer nabij. Er lijkt een zwaar bloedbad in de maak, het personeel wordt stilaan wanhopig.

Al dagenlang gonst het gerucht dat er slechts zo’n 40 winkels door de groep Deichmann, die in België al actief is via Van Haren en Snipes, zouden overgenomen worden. Dat staat in contrast met eerdere verklaringen van Krein Bons, ceo van Van Haren die sprak over ‘alle winkels’. Maar opvallend is dat Deichmann al enkele dagen niet meer ingaat op vragen over hoeveel panden ze nu denken te redden.

De uitverkoop van de Brantano-winkels, die morgen start en georganiseerd wordt door het veilinghuis Moyersoen, geeft mogelijk al een eerste indicatie. Slechts 50 winkels zullen de deuren openen. De uitverkoop zou ‘enkele weken aanhouden’ circuleerde gisteren. De curatoren bevestigen op dit moment enkel dat de uitverkoop morgen start bij 50 winkels. Over de overnamegesprekken heet het dat als er een akkoord is, er een persbericht komt.

Bij het personeel is er stilaan sprake van wanhoop. De werknemers hadden gehoopt dat Ziengs Retail, bekend van Scapino, de winnaar ging worden. Ziengs Retail ging uit van een doorstart van bijna 80 winkels met daarrond de ondersteunende diensten. Deichmann daarentegen is enkel geïnteresseerd in een aantal winkels (met het nodige winkelpersoneel). Als je uitgaat van zes werknemers per winkel, kom je op een tewerkstelling van minder dan 300 werknemers tegenover de 900 van weleer.

Vooral in Erembodegem, waar het logistiek centrum is gevestigd, is de sfeer ondermaats. Daar wordt gevreesd dat Deichmann het distributicentrum van Van Haren in Tilburg gaat gebruiken. Bij Deichmann en Van Haren is er voorlopig geen commentaar te rapen.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyMDA4MjFfOTMzNTMwODPSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿