2020年8月20日木曜日

Primeur voor techgigant: Apple is 2 biljoen (2.000 miljard) dollar waard op beurs New York - Het Laatste Nieuws

AFP
Het techbedrijf Apple is op de beurs in New York deze namiddag het eerste Amerikaanse bedrijf ooit geworden dat een duizelingwekkende 2 biljoen dollar - 2.000 miljard dollar of 1.680 miljard euro - waard is. 

De onderneming ging rond 16.50 uur Belgische tijd door die voor vele beleggers psychologisch belangrijke grens heen. Apple is het eerste Amerikaanse bedrijf dat dit verwezenlijkt.

Apple is wereldwijd wel niet het eerste bedrijf dat qua waarde de grens van 2 biljoen dollar slecht. De Saoedische staatsoliemaatschappij Saudi Aramco werd eerder al boven de 2 biljoen dollar gewaardeerd. Maar door de daling van de beurskoers, in het kielzog van de olieprijs, loste Apple de maatschappij eerder al af als duurste bedrijf ter wereld.

Het duurde meer dan 42 jaar voor het technologiebedrijf een beurswaarde van 1 biljoen dollar haalde. Amper twee jaar later is dat dus verdubbeld. Dat wijst op het aanhoudende succes dat Apple boekt, ondanks de economische crisis door de coronapandemie. Ook is het een indicator van de extreem hoge waardering van technologiebedrijven in het algemeen en de investeringsdruk op de financiële markten.

Het Amerikaanse technologiebedrijf Microsoft en onlinewinkelplatform Amazon richten ook het vizier op de kaap van 2.000 miljard dollar beurswaarde, maar hebben wel nog een heel stuk af te leggen. Microsoft staat woensdag op 1,6 biljoen, terwijl Amazon op 1,65 biljoen dollar wordt gewaardeerd.

Lees ook:

Hoe big tech-bedrijven de grote winnaars werden van lockdown. Onze beursexpert deelt zijn visie (+)

34 miljoen euro omzet per uur (!): zo indrukwekkend zijn coronaresultaten van techreuzen


Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiggFodHRwczovL3d3dy5obG4uYmUvZ2VsZC9lY29ub21pZS9wcmltZXVyLXZvb3ItdGVjaGdpZ2FudC1hcHBsZS1pcy0yLWJpbGpvZW4tMi0wMDAtbWlsamFyZC1kb2xsYXItd2FhcmQtb3AtYmV1cnMtbmV3LXlvcmt-YTc1MWQ1NjYv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿