2021年9月12日日曜日

Belgisch Onafhankelijk Ziekenfonds getroffen door hackaanval - Computer - Nieuws - Tweakers

Het Belgische Onafhankelijk Ziekenfonds is getroffen door een cyberaanval, meldt het zelf op zaterdag. Een hacker wist binnen te dringen bij 'Mijn OZ', een portaal waar administratieve zaken geregeld kunnen worden maar waar geen medische dossiers staan.

Het gaat volgens de melding om naw-gegevens, bankrekeningnummers, persoonsgegevens, contactgegevens en nog een aantal andere categorieën. Algemeen directeur Rik Selleslaghs vertelt tegenover de VRT dat de hacker zou op 7 september zelf bij het OZ gemeld zou hebben dat hij of zij binnen wist te dringen. "De afzender heeft ons dan gemeld dat de data verwijderd werden en dat ze niet gedeeld werden met anderen. Maar hij vroeg toen ook een financiële compensatie om het niet extern bekend te maken. Maar daar zijn wij niet op ingegaan", vertelt de algemeen directeur.

Een dag na de melding had de organisatie het lek gedicht. Aan de kwetsbaarheid zou een 'menselijke fout' ten grondslag gelegen hebben, maar meer informatie wordt niet verstrekt. Het bedrijf heeft een klacht neergelegd bij het Belgische Cyber Emergency Team en de Gegevensbeschermingsautoriteit werd ingelicht.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiZGh0dHBzOi8vdHdlYWtlcnMubmV0L25pZXV3cy8xODY3MzQvYmVsZ2lzY2gtb25hZmhhbmtlbGlqay16aWVrZW5mb25kcy1nZXRyb2ZmZW4tZG9vci1oYWNrYWFudmFsLmh0bWzSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿