2022年12月11日日曜日

Brussels Airport gaat preventief groot aantal vluchten annuleren door nationale vakbondsbetoging - De Standaard

Brussels Airport verwacht volgende vrijdag, wanneer de vakbonden een nieuwe nationale betoging organiseren, opnieuw hinder op de luchthaven en vraagt luchtvaartmaatschappijen daarom om preventief vluchten te schrappen. Mogelijk wordt de capaciteit verminderd tot dertig procent van een normale vrijdag.

De vakbonden ABVV, ACV en ACLVB trekken volgende vrijdag opnieuw door Brusselvoor een nationale betoging. Met deze actie herhalen ze hun oude eisen voor meer koopkracht: een prijsplafond voor energie en vrije loononderhandelingen. De regering legde eind november een verzoeningsvoorstel op tafel waarbij winstgevende bedrijven volgend jaar een eenmalige cheque van maximaal 750 euro mogen uitkeren aan hun personeel, maar dat vinden de bonden onvoldoende.

Voor vrijdag 16 december werd er geen stakingsoproep gelanceerd, maar door de betoging gaan heel wat mensen niet aan het werk om te kunnen manifesteren. Op de luchthaven van Zaventem verwacht men vooral een impact bij de controle en handling, twee cruciale diensten.

‘Op basis van gegevens over het aantal werkwilligen, hebben we aan de luchtvaartmaatschappijen gevraagd om hun capaciteit die dag met zeventig procent te verminderen’, bevestigt de woordvoerder. De resterende dertig procent van de vluchten zou dan zonder problemen, mét bagage, kunnen worden uitgevoerd.

De volgende dagen lopen er nog gesprekken met de luchtvaartmaatschappijen. Passagiers zullen persoonlijk door hun luchtvaartmaatschappij verwittigd worden als hun vlucht wordt geschrapt of verplaatst, klinkt het.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyMjEyMTFfOTM1ODc3MDnSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿