2022年12月19日月曜日

Elon Musk vraagt in poll of hij moet aftreden als CEO van Twitter - VRT.be

De Amerikaanse serieondernemer Elon Musk heeft een poll gelanceerd op Twitter waarin hij vraagt aan de gebruikers om te stemmen over zijn rol als CEO van het socialemediaplatform. "Moet ik aftreden als het hoofd van Twitter?", klinkt het. Meer dan 13 miljoen mensen hebben al gestemd.  

Iets na middernacht lanceerde Musk, die ook CEO is van de maker van elektrische auto's Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX, de poll om te beslissen of hij CEO van Twitter moet blijven of niet. Hij voegde eraan toe: "Ik zal me houden aan het resultaat van deze poll".

De stemming loopt 12 uur lang, maar de uitkomst lijkt nu al zeker. Rond 8 uur vanmorgen hadden al meer dan 13 miljoen mensen gestemd. Meer dan 56 procent stemde op dat moment "ja". Het lijkt er dus op dat Musk zal moeten vertrekken als CEO.

De vraag is maar of hij dat zelf jammer zal vinden. Musk kreeg de afgelopen weken de wind van voren over hoeveel tijd hij stak in de overname en het beheer van Twitter. Vooral de aandeelhouders van Tesla zijn not amused. Veel beleggers zagen het met lede ogen aan en verkochten hun aandelen. De koers stond daardoor stevig onder druk de laatste tijd. Mede daardoor verloor Musk ook zijn status als "rijkste mens op aarde".

Het is trouwens niet de eerste keer dat Musk de gebruikers van Twitters laat beslissen over een grote koerswijziging. Zo organiseerde hij ook al een poll over de opheffing van geschorste profielen, zoals die van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump en respecteerde ook het resultaat. De profielen werden weer actief gemaakt.

Linken naar andere platformen

Gisteravond verraste Musk alweer met een opvallende beslissing. Profielen die reclame maken voor andere socialemediaplatformen of zelfs gewoon ernaar linken, zouden worden geschorst.

"We erkennen dat veel van onze gebruikers actief zijn op andere socialemediaplatforms", was te lezen op Twitter. "Maar we zullen niet langer gratis reclame voor bepaalde socialemediaplatforms op Twitter toestaan." De beslissing stuitte meteen op onbegrip. "Waarom?", reageerde voormalig Twitter-CEO Jack Dorsey. Andere gebruikers vroegen zich af of de nieuwe regels wel in lijn liggen met de concurrentiewetgeving. 

Een paar uur later werd de regel door Musk zelf alweer afgezwakt. Linken naar andere platformen is nog toegelaten. Alleen profielen die uitsluitend bestaan om reclame te maken voor platformen als Mastodon, Instagram of Facebook zullen worden geschorst. 

Journalisten geschorst

Het is de zoveelste controversiële beslissing die Twitter neemt sinds Musk aan het roer staat. Vorige week schorste het bedrijf nog enkele accounts van prominente tech-journalisten. Die zouden op Twitter openbare gegevens hebben gedeeld over het privévliegtuig van Musk. Na veel kritiek plaatste hij de accounts terug online. 

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiYmh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8xMi8xOC90d2l0dGVyLXZlcndpamRlcnQtYWNjb3VudHMtcHJvbW90aWUtYW5kZXJlLXNvY2lhbGUtbWVkaWEv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿