2023年4月11日火曜日

Alleenstaanden grootste melkkoe van de fiscus: meer dan 50 procent van hun loon verdwijnt in de staatskas, tegenover 35 procent bij gezinnen - Business AM

In verhouding tot een gezin met kinderen moet een alleenstaande aanzienlijk meer belastingen betalen in ons land. Hoe komt dat? En hebben de regeringen al maatregelen genomen om die ongelijkheid weg te werken?

De details: Arbeidseconoom Stijn Baert (Ugent) haalt in een gesprek met HLN.be nogmaals de immens hoge belastingdruk aan in ons land. Voornamelijk de alleenstaanden zien een groot deel van hun loon in de staatskas verdwijnen.

  • Een alleenstaande zonder kinderen met een gemiddeld inkomen ziet 52 procent van zijn verdiensten in de zakken van de fiscus verdwijnen. Concreet betekent dat dat van elke euro die de werkgever betaalt, de werknemer 48 eurocent ontvangt.
  • Opmerkelijk: in geen enke

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiZWh0dHBzOi8vYnVzaW5lc3NhbS5iZS9hbGxlZW5zdGFhbmRlbi1ncm9vdHN0ZS1tZWxra29lLXZhbi1maXNjdXMtNTAtcHJvY2VudC1sb29uLXZlcmR3aWpudC1zdGFhdHNrYXMv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿