2023年4月7日金曜日

Delhaize “doet er alles aan” opdat winkels en distributiecentra dit weekend open blijven, deurwaarders ingezet in Aalst en Ledeberg - Het Nieuwsblad

© fvv

Supermarktketen Delhaize gaat er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de winkels en distributiecentra dit weekend open kunnen blijven. Dat zegt het bedrijf, nu het belangrijke paasweekend voor de deur staat. Er werden alvast deurwaarders ingezet in twee Delhaize-winkels in Aalst en Ledeberg.

jvhBron: BELGA

Het paasweekend is een belangrijk moment voor supermarkten. Het is een verlengd feestweekend, waarin traditioneel veel omzet wordt gedraaid. De kans lijkt dan ook groot dat de vakbonden bij Delhaize dat zullen aangrijpen om opnieuw op grote schaal actie te voeren. “Het wordt een flauw weekend voor Delhaize”, voorspelt een vakbondsman al. Wellicht zullen veel winkels van Delhaize zaterdag opnieuw de deuren dicht houden. Of ook distributiecentra zullen worden geviseerd, is minder duidelijk.

Delhaize gaat er alles aan doen om de continuïteit van de activiteiten te verzekeren, aldus woordvoerder Roel Dekelver. Meer details wil hij daarover niet kwijt. “De tewerkstelling van 32.000 directe banen hangt daar van af. Het bedrijf moet kunnen blijven draaien”.

Vrijdag zette het bedrijf alvast deurwaarders in aan winkels in Aalst en Ledeberg (Gent). Actievoerders aan stakingsposten dienden te vertrekken. Dat zegt de socialistische bediendebond, en wordt bevestigd door het bedrijf. “We doen dat enkel bij winkels waar er veel werkwilligen zijn”, aldus Dekelver.

Bij Delhaize voeren de vakbonden al een maand actie nadat de directie aankondigde om haar 128 winkels in eigen beheer te verzelfstandigen. Heel wat eigen winkels hielden uit protest de deuren dicht, maar de actiebereidheid is de voorbije weken wel aan het afzwakken. Het zwaartepunt ligt vooral in Brussel en Wallonië. Vrijdag zijn 78 eigen winkels open en 50 supermarkten dicht, aldus Dekelver.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjMwNDA3XzkyNjM3Mzg30gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿