2023年7月4日火曜日

'Apple stelt goedkopere versie Vision Pro uit vanwege productieproblemen' - Tweakers

Apple stelt naar verluidt de goedkopere versie van zijn VR-bril Vision Pro uit, omdat het lastig is de benodigde componenten op grote schaal te maken. Daarom zou het bedrijf ook de productieverwachting van de Vision Pro naar beneden hebben bijgesteld.

Vooral de yields van de micro-oledschermen voor aan de binnenkant van de headset lopen achter bij de verwachting, meldt de Financial Times op basis van diverse bronnen. Ook de goedkopere versie van de Vision Pro zou deze schermen moeten krijgen en daardoor is het nodig om die versie uit te stellen. Apple zou die vermoedelijk op grotere schaal willen maken dan de Vision Pro.

De productieverwachting voor de Vision Pro moet al omlaag. Waar Apple eerst dacht in het eerste jaar een miljoen exemplaren te kunnen laten produceren, zouden dat er nu 400.000 zijn. Er zijn ook leveranciers die zeggen dat Apple om genoeg onderdelen heeft gevraagd voor 150.000 exemplaren.

De lagere productieverwachting heeft mogelijk ook bijgedragen aan de hoger dan verwachte prijs van 3500 dollar en de beperkte release van de Vision Pro. De hogere prijs zou wellicht leiden tot een iets lagere vraag. De vraag zal ook beperkt zijn door alleen een release in de VS aan te kondigen en niet wereldwijd.

Apple kondigde de Vision Pro vorige maand aan. Het is een VR-bril die de interface van visionOS projecteert op door camera's vastgelegd beeld van de werkelijkheid. Aan de buitenkant zit een gekromd oledscherm dat de ogen van de gebruiker kan weergeven.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMib2h0dHBzOi8vdHdlYWtlcnMubmV0L25pZXV3cy8yMTEzOTAvYXBwbGUtc3RlbHQtZ29lZGtvcGVyZS12ZXJzaWUtdmlzaW9uLXByby11aXQtdmFud2VnZS1wcm9kdWN0aWVwcm9ibGVtZW4uaHRtbNIBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿