2023年7月7日金曜日

Twitter dreigt met rechtszaak tegen Meta wegens nieuwe Threads-app: 'Misbruik intellectueel eigendom' - De Morgen

NieuwsSocial media

null Beeld ANP / EPA
Beeld ANP / EPA

Twitter heeft gedreigd om Meta, moederbedrijf van Facebook, aan te klagen omwille van zijn nieuwe Threads-app. Dat meldt nieuwskanaal Semafor. Het alternatief voor Twitter werd deze week gelanceerd in de VS.

De aanloop naar de lancering van Threads ging al gepaard met snedige tweets en een potentieel kooigevecht, maar het zou nu tot een clash in de rechtbank kunnen komen. De Amerikaanse nieuwssite ‘Semafor’ publiceerde donderdagavond een brief van Alex Spiro, een advocaat van Musk.

“Twitter maakt zich ernstig zorgen dat Meta systematisch, bewust en onwettelijk de handelsgeheimen en ander intellectueel eigendom van Twitter heeft misbruikt”, staat er te lezen. Verder beschuldigt de advocaat het technologiebedrijf van Zuckerberg ervan tientallen voormalige Twitter-werknemers te hebben aangenomen.

Die zouden volgens de advocaat nog toegang hebben tot interne informatie van Twitter, gaande van documenten en elektronische toestellen. Ze werden daarna ingezet om aan Threads te werken en met die kennis de ontwikkeling van de app te versnellen, volgens de Twitter-advocaat.

Lees ook

Twitter op apegapen: perfect moment om concurrent Threads te lanceren

De advocaat dreigt ermee naar de rechtbank te stappen om zo het intellectueel eigendom van Twitter te verdedigen. Ook beschuldigt hij Meta ervan gegevens van Twitter te stelen, tegen de regels van het platform in. Die zogenaamde ‘scraping’ is een van de redenen waarom gebruikers sinds kort slechts een beperkt aantal tweets kunnen lezen.

“Niemand van het ingenieursteam van Threads is een voormalige werknemer van Twitter”, zei een bron binnen Meta al aan ‘Semafor’.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMijwFodHRwczovL3d3dy5kZW1vcmdlbi5iZS9zbmVsbmlldXdzL3R3aXR0ZXItZHJlaWd0LW1ldC1yZWNodHN6YWFrLXRlZ2VuLW1ldGEtd2VnZW5zLW5pZXV3ZS10aHJlYWRzLWFwcC1taXNicnVpay1pbnRlbGxlY3R1ZWVsLWVpZ2VuZG9tfmIzMzE1OWU4L9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿