2024年4月15日月曜日

Staking dreigt bij Bpost vanaf 22 april: “Zal mogelijk maand duren” - Het Nieuwsblad

De Franstalige vakbonden CGSP en CSC hebben bij Bpost een stakingsaanzegging ingediend die ingaat vanaf 22 april. Daarmee willen de bonden de druk op Bpost verhogen om het geweer van schouder te veranderen in de lopende onderhandelingen omtrent de nieuwe krantenbedeling.

Bron: BELGA

De huidige krantenconcessie loopt op 30 juni af. “Terwijl het bedrijf volhoudt dat het alles in het werk stelt om de krantenbedeling bij Bpost te houden, weten we dat dat niet het geval zal zijn”, schreef de Franstalige christelijke vakbond CSC woensdag al op zijn website. “Als er een akkoord gevonden wordt met de uitgevers, is de enige optie die wordt verdedigd de uiteindelijke overdracht naar dochteronderneming AMP, met gevolgen voor alle werknemers van het bedrijf. Dat is onaanvaardbaar!”

De krantenbedeling was zaterdag al verstoord. In de loop van deze week volgen er mogelijk nog acties, zo klinkt het bij CSC en CGSP.

Vanaf 22 april wordt dan een grotere staking in het vooruitzicht gesteld die mogelijk een maand zal duren “als er geen ingrijpende verandering komt in de visie van het bedrijf op het vlak van reorganisatie en de manier waarop de krantenbedeling wordt georganiseerd”, aldus Stéphane Daussaint van CSC. Het is niet duidelijk of er ook in Vlaanderen actie gevoerd zal worden.

In een reactie stelt Bpost te begrijpen dat “er een periode van vaagheid en onzekerheid is die angst veroorzaakt”. “Maar we onderhandelen met de uitgevers en proberen aanbiedingen voor te leggen die in lijn blijven met ons sociaal model”, aldus woordvoerster Laura Cerrada Crespo.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjQwNDE1XzkzMjQzMzk20gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿