2024年4月23日火曜日

Volgende week 4 dagen tijdelijke werkloosheid bij Volvo Car in Gent - VRT.be

Volgende week zal de band bij Volvo Car in Gent 4 dagen stilliggen en zullen de meeste arbeiders en een deel van de bedienden op tijdelijke werkloosheid geplaatst worden. Dat is nodig omdat de productielijnen aan te passen aan de bouw van een nieuw elektrisch model, de EX30.

Volvo Car is een van de grootste industriële werkgevers van Vlaanderen. Er werken meer dan 7.000 mensen, waaronder zo'n 6.500 arbeiders en 650 bedienden. Een groot deel van dat personeel wordt volgende week dus op tijdelijke werkloosheid gezet.

De tijdelijke werkloosheid is geen gevolg van de tegenvallende vraag naar elektrische modellen die andere merken optekenen. 2 weken geleden werd duidelijk dat de verkoop van elektrische wagens in Europa een dip kent, onder meer omdat Duitsland een premie heeft afgeschaft. Zo zagen Mercedes-Benz, Volkswagen en Tesla hun verkoop dalen.

In Gent worden 2 elektrische modellen gebouwd voor de Europese markt, de XC40 (onlangs hernoemd tot EX40) en de C40 (onlangs hernoemd tot EC40). De verkoop daarvan is sinds begin dit jaar niet afgenomen, klinkt het.

Derde producent van elektrische wagens in Europa

Volvo is uitgegroeid tot de derde producent van elektrische auto's in Europa, na BMW en Tesla. Het bedrijf wil tegen 2025 dat 1 op de 2 verkochte elektrische wagens wereldwijd een Volvo is.

In de tussentijd moet de fabriek zich aanpassen en dat leidde ook tijdens de paasvakantie al tot tijdelijke werkloosheid. In totaal lag de band dit jaar al 15 dagen grotendeels stil. Ook later dit jaar zal er nog tijdelijke werkloosheid volgen om de band aan te passen aan de behoeften van de EX30.

Op termijn moet de komst van de EX30 de tewerkstelling in Gent verankeren en zelfs doen toenemen. Zo is de fabriek aan het aanwerven om haar productie op termijn verder op te krikken. Vorig jaar werden in Gent 230.000 auto's gebouwd, volgend jaar moeten dat er nog meer zijn. 

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wNC8yMy92b2xnZW5kZS13ZWVrLTQtZGFnZW4tdGlqZGVsaWprZS13ZXJrbG9vc2hlaWQtYmlqLXZvbHZvLWNhci1nZW50L9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿