2024年4月22日月曜日

Staking van Franstalige vakbonden bij Bpost voelbaar in Limburg - VRT.be

De staking van de Franstalige vakbonden bij Bpost is ook voelbaar in Limburg, omdat de Limburgse brievenpost in Luik wordt gesorteerd. De Franstalige vakbonden voeren actie, omdat ze ongerust zijn over de onderhandelingen rond de nieuwe krantenbedeling. 

In Wallonië en Brussel zullen vandaag geen of nauwelijks kranten, brieven en pakjes bedeeld worden. Dat komt door een staking bij Bpost. Maar ook in Limburg is er een impact. De brieven die voor Limburg bestemd zijn, worden namelijk in Luik gesorteerd. 

"Door het stilvallen van de activiteit in Luik, is de brievenbedeling in Limburg inderdaad ook verstoord", bevestigt woordvoerster Veerle Van Mierlo. "Onze postmannen en -vrouwen in Limburg werken nog maar ze hebben de brieven niet ontvangen die bedeeld moeten worden."

De kranten en pakjes worden wel verdeeld zoals het hoort en de postkantoren zijn ook open. In de andere Vlaamse provincies is er geen impact, omdat de brieven daar elders gesorteerd worden. 

Nieuwe krantenbedeling

De Franstalige vakbonden voeren actie omdat ze ongerust zijn over de onderhandelingen over de nieuwe krantenbedeling. De bonden zijn van plan om 3 weken lang actie te voeren, en dus kan er nog een tijdje impact zijn op wat er in de brievenbus zal liggen. "We excuseren ons voor de verstoorde postbedeling en we stellen alles in het werk om de hinder zoveel mogelijk te vermijden", zegt Van Mierlo daarover. 

De Vlaamse vakbonden doen voorlopig niet mee. Zij zeggen dat ze de onderhandelingen alle kansen willen geven.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiaGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wNC8yMi9zdGFraW5nLXZhbi1mcmFuc3RhbGlnZS12YWtib25kZW4tYmlqLWJwb3N0LXZvZWxiYWFyLWluLWxpbWJ1cmcv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿