2024年4月15日月曜日

Tesla gaat wereldwijd ruim 14.000 jobs schrappen - Het Nieuwsblad

Autofabrikant Tesla gaat wereldwijd meer dan 14.000 jobs schrappen. Dat blijkt volgens persagentschappen Reuters en Bloomberg uit een interne memo die topman Elon Musk maandag heeft rondgestuurd.

Bron: Reuters, Bloomberg

Tesla, op het vlak van marktwaarde de grootste autofabrikant ter wereld, had in december 2023 wereldwijd 140.473 werknemers in dienst. In de memo wordt gezegd dat er in “meer dan tien procent van het personeelsbestand” gesnoeid zal worden. Concreet gaat het dus om ruim 14.000 jobs. De beslissing werd genomen omdat Tesla worstelt met dalende verkopen te midden van een toenemende prijzenoorlog voor elektrische voertuigen, zo blijkt uit de memo.

“Terwijl we het bedrijf voorbereiden op onze volgende groeifase, is het uiterst belangrijk om naar elk aspect van het bedrijf te kijken met het oog op kostenbesparingen en het verhogen van de productiviteit”, zo schrijft Musk in de memo. “Als onderdeel van die inspanning hebben we de organisatie grondig herzien en de moeilijke beslissing genomen om ons personeelsbestand wereldwijd met meer dan tien procent te verminderen. Er is niets dat ik meer haat, maar het moet gebeuren.”

Tesla reageerde niet meteen op een verzoek om commentaar.

Het nieuws van de herorganisatie komt er nadat Tesla eerder deze maand had bekendgemaakt dat de wereldwijde autoleveringen in het eerste kwartaal van 2024 voor het eerst in bijna vier jaar gedaald waren.

Bij het personeel van de autobouwer werd sinds begin dit jaar al gevreesd voor jobverlies, nadat aan managers gevraagd werd om na te gaan of alle jobs van de medewerkers wel van cruciaal belang zijn.

Het aandeel Tesla is dit jaar al 31 procent van zijn waarde verloren, waarmee het tot de slechtst presterende aandelen in de S&P 500 Index hoort.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjQwNDE1Xzk0MTIwNTI00gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿