2019年4月26日金曜日

Ligt betaling van Otten aan zichzelf aan basis van dispuut met Baudet? - De Standaard

Nadat Henk Otten door partijleider Thierry Baudet van de rechtspopulistische partij Forum voor Democratie (FVD) werd verzocht om terug te treden, blijkt nu dat er meer speelt dan een inhoudelijk meningsverschil. NRC meldt dat er onvrede is over een betaling die Otten aan zichzelf deed.

De krant NRC meldt dat Baudet en partijsecretaris Rob Rooken van medebestuurder Henk Otten afwillen, vanwege een betaling die die laatste eerder dit jaar aan zichzelf deed. Otten erkent de betaling in het bericht en spreekt van een ‘vergoeding voor bovenmatige uren’.

Partijleider Thierry Baudet verscheen donderdag niet in het parlement wegens ziekte, liet zijn woordvoerder weten. Parlementslid Theo Hiddema was wel aanwezig voor de stemmingen. De pers had zich in de ochtend verzameld bij de fractieruimte van FVD, maar daar bleef het de hele dag stil.

Het borrelt in de partij sinds een interview met aanstaand senator Otten, dat zaterdag in NRC Handelsblad verscheen. Daarin nam Otten afstand van de stijl van Baudet. Hij vindt dat de leider de partij te ver naar rechts trekt. Volgens Baudet is er van interne strijd geen sprake, maar woensdag verzocht hij Otten via Twitter om terug te treden en zijn plaats in de Tweede Kamer af te staan.

Let's block ads! (Why?)

Read Again http://www.standaard.be/cnt/dmf20190425_04351658

0 件のコメント:

コメントを投稿