2019年4月27日土曜日

Luchtverkeersleiding mag dienst niet weigeren, anders boete - De Standaard

Een rechter in kort geding heeft vrijdagavond aan skeyes opgelegd om de luchtverkeersleiding te garanderen tot en met maandag, inclusief de nacht. Anders krijgt skeyes een boete van 250.000 euro per uur onderbreking.

De uitspraak komt er nadat twee benadeelde bedrijven, actief op de luchthaven van Luik, naar de rechter in kort geding trokken. Het gaat om Liege Cargo Handling Services (LACHS) en Cargo Airlines (CAL). Zij kregen dus gelijk van de rechter. 

Skeyes, het vroegere Belgocontrol, sloot de voorbije weken tientallen keren het Belgische luchtruim. Bij het bedrijf is een zwaar sociaal conflict aan de gang. Vaak wordt er niet officieel gestaakt, maar worden er geen vervangers gevonden voor luchtverkeersleiders die zich ziek melden.

Door de sluiting van het luchtruim, meestal ‘s nachts, worden vooral cargobedrijven getroffen die actief zijn op de Luikse luchthaven.

De twee luchtvaartbedrijven kregen vrijdag opnieuw bericht over hinder in de nacht van vrijdag op zaterdag, en ook in het weekend. Het transport van vijftig competitiepaarden naar een internationale wedstrijd in Shanghai kwam in het gevaar. Daarom trokken ze naar de rechter. 

Eerder deze maand hebben luchtverkeersleiders uit Duitsland moeten helpen in Luik.

Let's block ads! (Why?)

Read Again http://www.standaard.be/cnt/dmf20190426_04353772

0 件のコメント:

コメントを投稿