2020年10月18日日曜日

"Gitzwarte dag", maar welke steun krijgt de horeca nu cafés en restaurants voor een maand de deuren moeten sluiten? - VRT NWS

Volgens De Caluwe voelt de sluiting "onrechtvaardig" aan, onder meer omdat er geen data beschikbaar zijn die de stijgende coronacijfers kunnen toeschrijven aan de cafés en restaurants. Bovendien deed de horeca er alles aan om de strenge regels rond mondmaskers en afstand tussen de tafels te respecteren, zegt hij.

"Er is één iets wat we niet kunnen controleren, en dat is of iedereen zijn bubbel respecteert en enkel met mensen uit het eigen huishouden of de nauwe contactbubbel op café of restaurant gaat", klinkt het. "Alle mensen die zich niet aan die bubbels gehouden hebben, zijn dus mee verantwoordelijk voor de huidige situatie."

De Caluwe benadrukt dat de eventuele juridische stappen wel los staan van de lopende onderhandelingen over steunmaatregelen met de verschillende regeringen, "die goed verlopen".

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMC8xMC8xNy9fZ2l0endhcnRlLWRhZ18tbWFhci13ZWxrZS1zdGV1bi1rcmlqZ3QtZGUtaG9yZWNhLW51LWRlLWNhZmVzLWUv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿