2022年8月31日水曜日

Gazprom schort donderdag leveringen aan Engie volledig op - Het Nieuwsblad

 

 ©  REUTERS

Het Russische staatsgasconcern Gazprom gaat de gasleveringen aan de Franse energiereus Engie, die ook in ons land gascentrales heeft, vanaf donderdag volledig stopzetten. Gazprom haalt aan dat Engie het in juli geleverde aardgas nog niet volledig betaald heeft.

Bron: BELGA

Het bedrijf wijst, in een persbericht op Telegram, op een decreet dat president Vladimir Poetin eind maart ondertekende. Dat schrijft voor dat het verboden is “meer aardgas te leveren aan een buitenlandse koper als die de volledige betaling binnen de door het contract bepaalde termijn niet uitgevoerd heeft”.

Volgens Gazprom had het dinsdagavond de betaling voor de levering van juli niet ontvangen.

Engie weigerde dinsdagavond commentaar te geven op de aankondiging uit Sint-Petersburg.

Eerder op dinsdag lieten de Russen al weten dat de gaskraan deels wordt dichtgedraaid vanwege “een meningsverschil over de toepassing van de contracten”.

Na die eerdere aankondiging van de gedeeltelijke stopzetting van de leveringen minimaliseerde Engie de impact. Het zei al in de nodige volumes te hebben voorzien “om tegemoet te komen aan de verplichtingen ten aanzien van haar klanten en haar eigen noden”.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjIwODMwXzk3MTE2MDIw0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿