2022年8月20日土曜日

Kerncentrale Tihange 2 uitgevallen na geplande test, wellicht zondag pas heropstart - VRT NWS

De kerncentrale Tihange 2 is uitgevallen na afloop van een geplande test. Dat bevestigt uitbater Engie. Wellicht kan de centrale pas zondag weer worden opgestart. 

"Tihange 2 is automatisch gestopt ten gevolge van een uitgevoerde test op de vermogensregeling van de centrale", duidt woordvoerster Hellen Smeets. "De test bestond uit verschillende fases. De tweede werd opgestart terwijl de eerste nog niet volledig was afgerond. Dat heeft geleid tot een automatische uitschakeling."

Engie zal nu eerst de nodige testen en analyses uitvoeren vooraleer de centrale weer kan worden opgestart. Op dit moment gaat Engie ervan uit dat de reactor zondag opnieuw kan worden opgestart. 

Grote problemen zijn er door het uitvallen van de centrale niet. Op dit moment zijn vier van de zeven kernreactoren in ons land op vol vermogen operationeel. 

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiXGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8wOC8xOS9rZXJuY2VudHJhbGUtdGloYW5nZS0yLXVpdGdldmFsbGVuLW5hLWdlcGxhbmRlLXRlc3Qv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿