2023年7月7日金曜日

Na de renteverhoging bij BNP Paribas Fortis: deze spaarrekeningen brengen u het meeste op - De Morgen

NieuwsEconomie

null Beeld Photo News
Beeld Photo News

BNP Paribas Fortis verhoogt in navolging van zijn concurrenten vanaf 1 augustus de spaarrente, van 0,25 naar 0,50 procent. De verhoging geldt voor rekeningen van BNP Paribas Fortis zelf, Fintro en Hello Bank! Bekijk hier op welke spaarrekeningen u voortaan de hoogste basisrente en getrouwheidspremie krijgt.

Na andere grootbanken verhoogt ook marktleider BNP Paribas Fortis nu de spaarrente, in navolging van “de huidige marktomstandigheden”. Die verhoging gaat op 1 augustus in, meldt de bank.

Concreet gaat de basisrente op de gewone spaarrekening omhoog van 0,15 naar 0,25 procent, de getrouwheidspremie stijgt van 0,10 naar 0,25 procent.

De basisrente wordt berekend voor elke dag dat een bedrag op uw rekening staat. De bank kan het tarief van die rente ook iedere dag wijzigen. De getrouwheidspremie komt daar nog bovenop, maar geldt enkel voor het bedrag dat u een jaar lang laat staan op uw spaarrekening. Die rente ligt wel vast voor twaalf maanden.

Op de spaarrekening Plus van Fortis, Fintro en Hello bank! is de stijging van de rente iets sterker: de basisrente blijft op 0,50 procent liggen, maar de getrouwheidspremie gaat omhoog van 0,75 naar 1 procent. Die spaarrekening is beperkt tot maximaal 100.000 euro.

Lees meer

Belgen zijn verknocht aan hun bank en dat kost hen veel geld, overstappen is nochtans simpel

Welke spaarrekening biedt de hoogste rente?

De banken staan onder druk om hun rentes te verhogen. Begin juni kondigde Belfius als eerste een verhoging aan. Intussen zijn onder meer KBC, Keytrade en Deutsche Bank dat voorbeeld gevolgd.

Eerder deze week kondigde federaal minister van Financiën Vincent Van Peteghem (cd&v) aan dat de overheid opnieuw een staatsbon zal uitgeven. Wellicht komt die in september op de markt. Met de uitgifte hoopt de minister de concurrentie met de spaarboekjes te kunnen aangaan en de banken er zo toe aan te zetten de rente te verhogen.

Met zijn latere verhoging springt BNP Paribas Fortis – althans voor de Plus-spaarrekeningen – nu wel plots over zijn concurrenten bij de grootbanken. ING Tempo Sparen brengt u 0,7 procent basisrente en 0,7 procent getrouwheidspremie op, blijkt uit de vergelijkingstool van Spaargids.be. De Fidelity-spaarrekening van Belfius brengt 0,2 procent basisrente op en 1,05 procent getrouwheidspremie. De hoogst rentende spaarrekening van KBC, Start2Save, biedt 0,15 procent basisrente en 0,75 procent getrouwheidspremie.

Bij de kleinere internetbanken spant Santander Consumer Bank de kroon, met een basisrente van 1 procent en een getrouwheidspremie van 1,5 procent. Belangrijke kanttekening is wel dat voor die rekening een minimale inleg van 125.000 euro vereist is. De meest opbrengende rekening zonder specifieke voorwaarde is de Fidelity-rekening van MeDirect, waar u 0,6 procent basisrente en 1,7 procent getrouwheidspremie krijgt.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMihQFodHRwczovL3d3dy5kZW1vcmdlbi5iZS9zbmVsbmlldXdzL25hLWRlLXJlbnRldmVyaG9naW5nLWJpai1ibnAtcGFyaWJhcy1mb3J0aXMtZGV6ZS1zcGFhcnJla2VuaW5nZW4tYnJlbmdlbi11LWhldC1tZWVzdGUtb3B-YjlhNTliZmIv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿