2024年4月12日金曜日

Amazon moet half miljard dollar ophoesten in patentzaak - Het Nieuwsblad

© REUTERS

Webreus Amazon is in een patentproces over dataopslagtechnologie veroordeeld tot een boete van meer dan een half miljard dollar. Een jury kwam in Chicago tot het besluit dat de cloudtak van Amazon, AWS, drie patenten geschonden heeft van het Amerikaanse IT-bedrijf Kove.

Bron: BELGA

Kove kreeg van de jury van een federale rechtbank in de staat Illinois 525 miljoen dollar toegekend, wat omgerekend neerkomt op zowat 489 miljoen euro. Een woordvoerder van Amazon kondigde reeds aan in beroep te gaan. Omdat de patenten inmiddels afgelopen zijn, zullen er geen wijzigingen zijn aan de AWS-diensten, aldus het bedrijf.

Bij patenprocessen in de VS worden in eerste aanleg wel vaker bedragen van honderden miljoenen dollars toegekend. Vaak wordt dat bedrag in beroep verlaagd. Techreuzen genre Apple, Google en Amazon komen daarbij vaak meermaals in het vizier van kleinere bedrijven, die hun patent te gelde willen maken.

In deze zaak argumenteerde Kove dat technologie die het bedrijf naar eigen zeggen “jaren voor de opkomst van de cloud” ontwikkeld had, belangrijk is voor de opslag en het oproepen van grote hoeveelheden data bij AWS. De technologie waarvan sprake, identificeert volgens Kove efficiënt de verschillende servers waar bepaalde data op opgeslagen zijn. De rechtszaak ging in 2018 van start.

Bij cloudopslag bewaart de gebruiker of een bedrijf data via het internet op servers van bedrijven als AWS.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjQwNDExXzkzNjI2Mjg00gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿