2024年4月6日土曜日

Bpost neemt voor 1,3 miljard euro Frans logistiek bedrijf Staci over om positie als pakjesbedrijf te versterken - VRT.be

Bpost heeft aangekondigd dat het de Franse logistieke speler Staci Group wil overnemen. Staci heeft 3.500 werknemers in dienst in 8 landen. Bpost wil met de overname van 1,3 miljard euro zijn positie als pakjesbedrijf versterken.

Bpost heeft een overeenkomst ondertekend met het oog op de overname van Staci Group, een Europese leider in logistieke diensten voor bedrijven en ondernemingen. Met de overname wil Bpost zijn positie in pakjesbedeling in Europa en op internationaal niveau versterken.

"Bpost heeft zich de voorbije jaren versterkt in de pakjesmarkt. Ons bedrijf is vandaag heel sterk in het leveren van pakjes aan privépersonen, maar we willen ons ook begeven op de markt van de bedrijven en de kmo's. Daar is Staci Group heel sterk in. De overname zal ons versnellen om te groeien in die markt", legt CEO Chris Peeters uit in een eerste reactie aan VRT NWS.

Het logistieke bedrijf Staci Group heeft meer dan 80 vestigingen in 8 landen: Frankrijk, België, Italië, Nederland, Spanje, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In ons land telt Staci Group 150 werknemers. Vorig jaar realiseerde Staci Group een omzet van bijna 800 miljoen euro.

Unieke kans

Bpost wil 100 procent van de aandelen van Staci Group overnemen van de huidige eigenaar, het investeringsfonds Ardian en andere minderheidsaandeelhouders voor een ondernemingswaarde van 1,3 miljard euro.

Bpost is het traject opgestart voor het verkrijgen van de reglementaire goedkeuring van de overname en gaat ervan uit dat de overname in september of oktober afgerond zal zijn. "Er is een akkoord tussen de verkoper en Bpost om het bedrijf over te nemen. Nu wordt het dossier voorgelegd aan Europa", legt Chris Peeters uit.

Het postbedrijf omschrijft het plan als een "significante versterking van de portfolio in Europa". "Bovendien houdt deze transactie een belofte in van groei, duurzame werkgelegenheid en aanhoudende waardecreatie", besluit Peeters.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiNmh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wNC8wNS9icG9zdC12cmlqZGFnL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿