2024年4月12日金曜日

Dan toch vergunning voor McDonald's in Torhout - VRT.be

De Amerikaanse hamburgergigant McDonald’s mag dan toch een nieuw filiaal bouwen op de hoek van de Bruggestraat met de Pottebezemstraat in Torhout. Het provinciebestuur levert in beroep de omgevingsvergunning af. Eerder had het stadsbestuur geen vergunning willen geven. De provincie legt wel enkele bijkomende maatregelen tegen geluidsoverlast op.

McDonald’s heeft al langer het plan om de villa op de hoek van de Pottebezemstraat en de Bruggestraat in Torhout te slopen om een filiaal te bouwen met een drive-through en een parkeerruimte voor 51 wagens. Tegenstanders van het project dienden tijdens het openbaar onderzoek 64 bezwaarschriften in. Daarop keurde het Torhoutse stadsbestuur de vergunningsaanvraag in augustus vorig jaar af. "We zijn niet tegen de komst van de hamburgerketen naar Torhout, maar niet op die locatie", stelde schepen van Vergunningen Joost Cuvelier (CD&V) toen.

Het stadsbestuur verwees onder meer naar de grote impact op de mobiliteit. In de plannen is sprake van ruim 1.000 autobewegingen per dag. Ook het landelijk karakter van de woonzone waar McDonald’s het restaurant wil bouwen, zou in het gedrang komen.

Groenbuffer en geluidsscherm

McDonald’s ging in beroep bij het provinciebestuur van West-Vlaanderen. En daar haalt de fastfoodketen dus wel zijn slag thuis. "We leggen wel enkele bijkomende akoestische maatregelen op", zegt gedeputeerde voor stedenbouwkundige beroepen Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD). "Er moet een grotere groenbuffer komen om de zaak af te schermen van de omwonenden. Daarnaast maken we ook een geluidsscherm en akoestische wanden verplicht."

De tegenstanders kunnen nog naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen trekken om de omgevingsvergunning te vernietigen.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiVmh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wNC8xMS9kYW4tdG9jaC12ZXJndW5uaW5nLXZvb3ItbWNkb25hbGRzLWluLXRvcmhvdXQv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿