2024年4月10日水曜日

Minister van Mobiliteit Peeters: "Faillissement Van Hool kan 'heel groot probleem' zijn voor De Lijn" - VRT.be

Als de uiteindelijke overnemer van busbouwer Van Hool stopt met de productie van stadsbussen, zou dat "een heel groot probleem" voor De Lijn zijn. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) gezegd. Bij De Lijn horen we dat het dossier van een eventuele doorstart van Van Hool op de voet gevolgd wordt.

De Vlaamse vervoersmaatschappij heeft zo'n 1.200 bussen in dienst die zijn gebouwd bij Van Hool. Als de eventuele overnemer van de busbouwer beslist om niet langer stadsbussen te produceren, kan dat leiden tot problemen voor De Lijn.

"Hoe kom je dan nog aan onderdelen en software?", vraagt minister Peeters zich af. "Wij hebben gevraagd om daar zeker aandacht voor te hebben."

Bij De Lijn horen we dat de bussen in de onderhoudscentra van De Lijn worden onderhouden. Voor wat betreft wisselstukken is de vervoersmaatschappij in nauw overleg met Van Hool. "We praten met elkaar om dit op te lossen", zegt woordvoerder Frederik Wittock.

De toekomst van de busbouwer uit Koningshooikt ligt nog in handen van de curatoren. Niet onbelangrijk hierbij is dat concurrent-busbouwer VDL een van de kandidaat-overnemers is. VDL levert ook bussen aan De Lijn.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiZmh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wNC8xMC9taW5pc3Rlci12YW4tbW9iaWxpdGVpdC1wZWV0ZXJzLWZhaWxsaXNzZW1lbnQtdmFuLWhvb2wta2FuLWhlL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿