2024年4月5日金曜日

Ondernemer Guido Dumarey haakt af als kandidaat-overnemer voor Van Hool - VRT.be

De West-Vlaamse ondernemer Guido Dumarey is niet langer kandidaat om busbouwer Van Hool uit Koningshooikt over te nemen. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd aan VRT NWS. Hierdoor wordt de kans erg groot dat de restanten van het bedrijf worden overgenomen door de Nederlands-Duitse tandem VDL en Schmitz Cargobull. 

Terwijl de pogingen om de zieltogende busbouwer Van Hool te redden van de volledige ondergang, heeft één van de geïnteresseerde overnemers afgehaakt: de West-Vlaamse ondernemer Guido Dumarey. 

Dumarey wierp zich midden vorige maand op als kandidaat-overnemer van het bedrijf. Op voorwaarde dat het bedrijf eerst failliet zou gaan, had hij een plan om de productie van de bussen en 1.800 jobs in Koningshooikt te behouden.

Hij had een voorstel gedaan dat geldig was tot 8 april, maar toen de curatoren hem vroegen om zijn aanbod te verlengen, haakte Dumarey af. Hij mikte op een snelle doorstart, maar dat is niet mogelijk gebleken,

Nog één optie

Nadat duidelijk was geworden dat Van Hool onder de huidige bedrijfsleiding ten onder zou gaan, hadden zich 4 kandidaat-overnemers aangediend, onder wie dus Guido Dumarey en een Nederlands-Duits duo.

De Nederlandse busbouwer VDL is geïnteresseerd in de bedrijfstak van de bussen, terwijl trailerbouwer Schmitz Cargobull zijn oog heeft laten vallen op de afdeling industriële voertuigen van Van Hool.

Uitstel

Aanvankelijk had de directie zichzelf tot deze week de tijd gegeven om duidelijkheid te scheppen over de toekomst van het bedrijf. Op een bijzondere ondernemingsraad kreeg het personeel dinsdag echter te horen dat de lopende procedures een week langer zullen duren. 

Begin vorige week werd duidelijk dat een faillissement onafwendbaar was geworden voor Van Hool. Crisismanager Marc Zwaaneveld kondigde wel aan dat dat op zo een manier zal gebeuren dat het bedrijf snel een doorstart zou kunnen maken onder leiding van een overnemer. Maar daarbij haakt dus één van de twee resterende partijen af.

Maandag wordt wellicht het faillissement aangevraagd en de overnemer bekendgemaakt.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wNC8wNS9vbmRlcm5lbWVyLWd1aWRvLWR1bWFyZXktaGFha3QtYWYtYWxzLWthbmRpZGFhdC1vdmVybmVtZXItdm9vci12L9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿