2024年4月2日火曜日

Trump betaalt 175 miljoen dollar borg in fraudezaak - VRT.be

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft een borgsom van 175 miljoen dollar betaald om te voorkomen dat de autoriteiten van de staat New York beslag leggen op zijn bezittingen. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Trump was samen met zijn volwassen zonen Eric en Don Jr. veroordeeld tot een boete van 454 miljoen dollar voor financiële fraude binnen hun imperium Trump Organization. De gewezen president was daartegen in beroep gegaan.

De ex-president had geklaagd dat hij eigendommen zou moeten verkopen om de aanvankelijke borgsom te kunnen betalen. Een week geleden verlaagde een rechtbank in New York de borgsom die Trump moest overmaken om in hoger beroep te kunnen gaan in die zaak van 454 miljoen naar 175 miljoen dollar. Hij had tot donderdag om het geld over te maken. 

Door het betalen van de borgsom kan de staat New York geen beslag leggen op zijn bezittingen tot het beroep wordt behandeld.

Reactie

In een reactie op zijn eigen sociale netwerk, Truth Social, houdt Trump zijn onschuld staande en spreekt hij van een heksenjacht in de aanloop naar de presidentsverkiezingen.

Waarover gaat deze zaak?

De boete van 454 miljoen dollar is opgelegd door rechter Arthur Engoron, als strafmaat in de fraudezaak tegen Trump in de staat New York. De rechter achtte het bewezen dat Trump en zijn zonen hadden gelogen over het vermogen van hun bedrijven. Door hun cijfers beter voor te stellen dan ze waren, konden ze goedkopere leningen krijgen. De belastingsdienst (IRS) ontving dan weer lagere waarden, om zo weinig mogelijk belastingen te moeten betalen.

De boete van 454 miljoen dollar was slechts een deel van de straf. Ook Trumps zonen - Donald Jr. en Eric - kregen een boete van elk 4 miljoen dollar. Tot slot mogen ze 3 jaar lang geen zaken meer doen in de staat New York. Dat was een klap voor de familie Trump, die een groot deel van haar vermogen te danken heeft aan het zakenimperium dat in New York is opgebouwd.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiXGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wNC8wMi90cnVtcC1iZXRhYWx0LTE3NS1taWxqb2VuLWRvbGxhci1ib3JnLWluLWZyYXVkZXphYWsv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿