2020年3月19日木曜日

Bouw krijgt tijdelijke werkloosheid - De Tijd

De VRT, zes educatieve uitgeverijen en enkele andere private bedrijven slaan de handen in elkaar om leerlingen die noodgedwongen thuis zitten gratis educatief materiaal aan te bieden. Dat maakt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) donderdag bekend. 'Met vereende krachten zorgen we ervoor dat de volgende weken voor de Vlaamse leerlingen geen verloren weken worden.'

Uitgeverij Averbode, Die Keure, Pelckmans, Uitgeverij Plantyn, Uitgeverij Van In en Uitgeverij Zwijsen hebben beslist om hun volledige educatieve aanbod gratis ter beschikking te stellen via www.thuisleren.net. Het gaat om leesreeksen, paasvakantieboeken, dagtaken en andere oefenbundels. Van In biedt de digitale leerplatformen Bungel en diddit gratis aan.

Ook andere bedrijven, gespecialiseerd in educatieve filmpjes en videolessen, bieden hun content gratis aan. Op het platform Xnapda worden alle filmpjes kosteloos ter beschikking gesteld, SignPost, een ICT-bedrijf gericht op het onderwijs, geeft toegang tot duizenden lesvideo's en leertrajecten.

Ook de VRT springt mee op de kar en gaat educatieve programma's aanbieden via Ketnet, Ketnet Junior, Canvas en Sporza. Volgens Weyts komt 'een schat aan informatie' beschikbaar voor de leerlingen thuis, voor de leerkrachten die vanop afstand leeropdrachten geven en voor de ouders die hun kinderen zinvol willen bezighouden.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiWmh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvZG9zc2llcnMvY29yb25hdmlydXMvYm91dy1rcmlqZ3QtdGlqZGVsaWprZS13ZXJrbG9vc2hlaWQvMTAyMTU0MzQuaHRtbNIBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿