2020年3月8日日曜日

Iconische watertoren aan Opel-site opgeblazen - Gazet van Antwerpen

Antwerpen / Berendrecht-Zandvliet-Lillo / Berendrecht / Lillo / Zandvliet -

Met een gecontroleerde explosie werd zaterdagnamiddag omstreeks half 4 de iconische blauwe watertoren aan de voormalige Opel-site in de haven van Antwerpen gesloopt. Dit via een slooptechniek die het 400 ton wegende gevaarte liet kantelen door middel van een beperkte hoeveelheid aan springstoffen. Hierna wordt de toren op grondniveau verder ontmanteld en geruimd.

Sinds oktober 2019 wordt, in opdracht van Port of Antwerp, de voormalige Opel-site gesloopt door de tijdelijke maatschappij van twee aannemers De Meuter-Aertssen. Een gigantische opdracht, want de volledige Opel-site is zo’n 88 hectare groot. Ter vergelijking, dat zijn ongeveer 110 voetbalvelden. Momenteel is meer dan 80 procent van de fabriekshallen- en gebouwen reeds gesloopt.

Het opblazen van de watertoren gebeurde door de firma WOLF.Expert. De knal was in een ruime omgeving hoorbaar, maar het geheel duurde slechts enkele seconden. De toren ging netjes tegen de vlakte. Zo’n 150 medewerkers en familieleden woonden het evenement bij.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiWWh0dHBzOi8vd3d3Lmd2YS5iZS9jbnQvZG1mMjAyMDAzMDdfMDQ4ODAyNjUvaWNvbmlzY2hlLXdhdGVydG9yZW4tYWFuLW9wZWwtc2l0ZS1vcGdlYmxhemVu0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿